r
Nosalty Logó

Rakott marcipántorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Rakott marcipántorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokiszószhoz

Összesen 1145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokiszószhoz

Összesen 6863 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokiszószhoz

Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.9 g

Zsír

  • Összesen
    313 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6565.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2883 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.4 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2011 micro
Összesen 6863 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokiszószhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a liszttel és sütőporral. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
  2. A tésztát sütőpapíros (vagy kivajazott) tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de rögtön levesszük 150 fokra, és kb 25 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük, kifordítjuk egy tálcára, és apró kockákra vágjuk vagy széttépkedjük.
  3. A marcipánkrémhez a tejet elkezdjük felmelegíteni a cukorral, és még enyhén langyosan, kézi habverővel gyorsan keverve beletesszük a lisztet, majd az aromát. Körülbelül 10 perc alatt közepes/nagy lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük (ne álljon benne a kanál, csak kellemesen krémes legyen). Végül ha kész, a tűzről levéve belekockázzuk a vajat. Félretesszük hűlni, dermedni.
  4. A csokiszószhoz a tasakon ("ötkeres") leírtak szerint megfőzzük a tejjel és cukorral a port, és kicsit lehűtjük azt is.
  5. Egy nagy tálba rétegezzük az összetevőket a következő sorrendben, míg el nem fogynak: marcipánkrém, piskóta, csokiszósz, darált dió. Ha a szószt rátettük, mindig érdemes kicsit egy fakanál végével belenyomkodni itt-ott, hogy jól átjárja a rétegeket a csoki.
  6. Hűtőben pihentetjük 3-4 órát, hogy összeérjen.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4926
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 07.

Ajánló

Jó tömény, tartalmas desszert, mégis iszonyú nehéz abbahagyni. Nyáron hidegen tálaljuk, télen tálalás előtt egy bő órával kivesszük a hűtőből. Kis tálkákba akár fagyiszedő kanállal is formálhatunk belőle gombócokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Drága Anyu receptje ez, az egyik legrégebbi és legnagyobb klasszikus nálunk. :) Mi nagyon szeretjük a marcipánt, ezért különösen nagy becsben van e süti. A kép nem valami látványos sajnos, de a "torta" valami eszméletlenül finom. Egyszer még réges régen, a gimiben vittem egy tállal az iskolába, és a fiúk a szó legszorosabb értelmében egymást kergették érte, amiből birkózás lett. Nagyon büszke voltam! :D A csokiszószt természetesen lehet tejszínnel/vajjal/tejjel  összeolvasztott csokoládéból is készíteni, vagy bolti csokiszirupból (bár az szerintem szörnyű), de nekem ez vált be legjobban: nem műízű, szép fényes és ragacsos, nem keményedik meg, és egyszerű elkészíteni. Mázként is tökéletes!

Hozzávalók

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokiszószhoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...