r
Nosalty Logó

Rakott krumplis tészta gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott krumplis tészta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 973 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3891 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2247.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 973 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    243.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8988.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2828 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    2952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    727 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 3891 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a krumplis tésztát. Megpucoljuk és kockára vágjuk a krumplit. Megfőzzük. A tésztát is megfőzzük. Olajon vagy más zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát. Megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a megfőtt krumplit, kicsit megtörjük, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, majd a megfőtt tésztával is összekeverjük.
  2. Egy tűzálló tepsit kikenünk zsiradékkal, és belesimítjuk a krumplis tésztát. A mini mozzarellagolyókról leöntjük a levet, és beledugdossuk a tészta közé. Lereszeljük a trappista sajtot. Összekeverjük a tejföllel. Rásimítjuk a tésztára. A bacont kockára vágjuk, és rászórjuk a tetejére.
  3. Sütőbe tesszük (én most hideg sütőbe tettem), és így 45 percig sütjük. Én szeretem, ha szép piros a teteje, de aki nem szereti ennyire megsütni, akkor elég 25-30 perc is.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7320
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumplis tészta gazdagon
Gonoszka1 428 recept

Ezt a receptet Kati barátnőmtől tanultam. Az ételt még karikára vágott kolbásszal és/vagy sonkával is lehet gazdagítani. A legjobb, ha maradék krumplis tésztából turbózzuk így fel. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...