Rakott krumpli pikáns csírás salátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pálinkaügynök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A salátához
-
19g aszalt szilva45 kcal
-
13g csírák5 kcal
-
6g madársaláta1 kcal
-
6g fejessaláta1 kcal
-
5g sárgarépa2 kcal
-
15g cékla4 kcal
-
3g balzsamecet3 kcal
-
5g pálinka12 kcal
A rakott krumplihoz
Összesen
680
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A salátához
-
150g aszalt szilva360 kcal
-
100g csírák43 kcal
-
50g madársaláta11 kcal
-
50g fejessaláta5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
120g cékla35 kcal
-
25g balzsamecet22 kcal
-
40g pálinka92 kcal
A rakott krumplihoz
Összesen
5434
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A salátához
-
4.1g aszalt szilva10 kcal
-
2.7g csírák1 kcal
-
1.4g madársaláta0 kcal
-
1.4g fejessaláta0 kcal
-
1.1g sárgarépa0 kcal
-
3.3g cékla1 kcal
-
0.7g balzsamecet1 kcal
-
1.1g pálinka3 kcal
A rakott krumplihoz
Összesen
149
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1543.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 988 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 256 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 165 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
680
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.4 g
Zsír
-
Összesen 353 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12348.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1165 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 530 mg
-
Foszfor 2510 mg
-
Nátrium 7906 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 344.1 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2047.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1883 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 358 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 610 micro
-
Kolin: 1515 mg
-
Retinol - A vitamin: 1252 micro
-
α-karotin 1323 micro
-
β-karotin 4428 micro
-
β-crypt 179 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2835 micro
Összesen
5434
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
15 dkg aszalt szilva
-
5 dkg madársaláta
-
5 dkg fejessaláta
-
1 kis db sárgarépa
-
5 ek balzsamecet
A rakott krumplihoz
Elkészítés
A salátához
- Az aszalt szilvát félbe/negyedbe vágjuk és legalább 2-3 órára a 4 cl céklapárlatba áztatjuk.
- A balzsamecetet összekeverjük 2 cl céklapárlattal, kis borssal. Nyers saláták használata esetén megmossuk és felaprítjuk. A céklát meghámozzuk, és nyersen gyufavastagságúra szeleteljük.
- A salátákat, retekcsírát egy nagy tálba öntjük, kissé átforgatjuk/keverjük. A szilvát kissé lecsöpögtetjük a párlattól és a salátához adjuk. Végül meglocsoljuk a balzsamecetes keverékkel.
- Frissen fogyasztjuk a rakott krumpli mellé
A rakott krumplihoz
- A burgonyát és a tojásokat külön-külön edényben, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk a héjától. A burgonyát, tojást, és a kolbász karikára vágjuk. A tejfölt összekavarjuk a tejjel a céklapárlattal és egy kis borssal.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük
- Egy magas falú tűzálló üvegtálat körberakunk a baconnel, majd egy sor burgonya kerül rá, amit kicsit sózunk, ezután kolbász, tojáskarika réteg. Erre a tejföl egy részét (kb. 1/3-át) öntjük (úgy osszuk el a tejfölt, hogy minden burgonya-tojás-kolbász sor fölé jusson). Ezt a rétegzést addig folytatjuk, amíg az edény meg nem telik / az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére az utolsó tejföl sor fölé burgonya kerül. Erre pár csík bacont helyezünk.
- Betesszük a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt (amíg a bacon és a felső réteg burgonya ropogósra nem sül) készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3391
- Feltöltés dátuma: 2014. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pálinkaügynök
13 recept
A rakott krumpli nekem összefonódott a céklával. Ez a változat céklapárlattal adja vissza a különleges ízt, de friss formában.