r
Nosalty Logó

Rakott krumpli pikáns csírás salátával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pálinkaügynök
Rakott krumpli pikáns csírás salátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

A rakott krumplihoz

680
Kalória
24.7g
Fehérje
43g
Szénhidrátok
44.1g
Zsír
256g
Víz
237.5g
Koleszterin
4.7g
Rost
12.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A rakott krumplihoz

Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A rakott krumplihoz

Összesen 5434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A rakott krumplihoz

Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1543.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    256 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.4 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12348.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2510 mg
  • Nátrium
    7906 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2047.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    1515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    1323 micro
  • β-karotin
    4428 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2835 micro
Összesen 5434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. Az aszalt szilvát félbe/negyedbe vágjuk és legalább 2-3 órára a 4 cl céklapárlatba áztatjuk.
  2. A balzsamecetet összekeverjük 2 cl céklapárlattal, kis borssal. Nyers saláták használata esetén megmossuk és felaprítjuk. A céklát meghámozzuk, és nyersen gyufavastagságúra szeleteljük.
  3. A salátákat, retekcsírát egy nagy tálba öntjük, kissé átforgatjuk/keverjük. A szilvát kissé lecsöpögtetjük a párlattól és a salátához adjuk. Végül meglocsoljuk a balzsamecetes keverékkel.
  4. Frissen fogyasztjuk a rakott krumpli mellé

A rakott krumplihoz

  1. A burgonyát és a tojásokat külön-külön edényben, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk a héjától. A burgonyát, tojást, és a kolbász karikára vágjuk. A tejfölt összekavarjuk a tejjel a céklapárlattal és egy kis borssal.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük
  3. Egy magas falú tűzálló üvegtálat körberakunk a baconnel, majd egy sor burgonya kerül rá, amit kicsit sózunk, ezután kolbász, tojáskarika réteg. Erre a tejföl egy részét (kb. 1/3-át) öntjük (úgy osszuk el a tejfölt, hogy minden burgonya-tojás-kolbász sor fölé jusson). Ezt a rétegzést addig folytatjuk, amíg az edény meg nem telik / az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére az utolsó tejföl sor fölé burgonya kerül. Erre pár csík bacont helyezünk.
  4. Betesszük a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt (amíg a bacon és a felső réteg burgonya ropogósra nem sül) készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A rakott krumpli nekem összefonódott a céklával. Ez a változat céklapárlattal adja vissza a különleges ízt, de friss formában.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!