r
Nosalty Logó

Rakott krumpli BackerMan konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Rakott krumpli BackerMan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A mártáshoz

Összesen 749 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A mártáshoz

Összesen 2996 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A mártáshoz

Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 749 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.7 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9123.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    5737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1428 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    1394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 2996 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A mártáshoz

Elkészítés

A burgonyához

  1. A krumplit tegyük fel főni enyhén sós vízben, héjában. A tojásokat is főzzük keményre. Kb.12 perc forrástól számítva.
  2. A sonkát reszeljük le nagylyukú reszelővel. Érdemes tömbös gépsonkát használni, mert azzalkönnyebb dolgozni.
  3. A tepsit kenjükki a vajjal. Ha marad belőle, akkor azt a végén a tetejére tesszük.
  4. Elkészítjük a mártást:avajat felolvasztjuk, és rátesszük a lisztet.Ne piruljon meg! Adagoljuk hozzá atejet és a tejszínt is. Érdemes kézihabverővel keverni, mert így kisebb az esélye,hogy csomós lesza mártás. Szórjuk rá az edámit, és mikor elolvadt, sózzuk, borsozzuk,és tegyük bele a szerecsendiót is, majd keverjükössze.
  5. A sütőt kapcsoljuk be, és vegyük a maximumra.
  6. Ha megfőtt a tojás, pucoljuk meg, és karikázzuk fel, ha van tojásszelő,akkor azzal. A krumplit is pucoljuk meg, és karikázzuk.
  7. A vajjal kikent tepsibe tegyünk egy réteg krumplit, vékonyan sózzuk, borsozzuk, jöhet egy réteg tojás, reszelt sonkaés a mártás. Ezt addig ismételjük,amíg el nem fogynak a hozzávalók. Nekem 2 réteg lett. A végén fejezzük be krumplival, és öntsük rá a mártást. Ha maradt a reszelt sonkából,akkor azzal is vékonyan szórjuk meg. A látványmiatt fontos, de nem utolsósorban szeretem, ha roppan a fogam alatt. :)
  8. A sütőben pirosra sütjük.Ha a sütőnek van felül sütési funkciója, akkor érdemes azt használni. Mivela felhasznált anyagok már meg vannak főzve, így csak pirítani kell, és addig az ízek is összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6387
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Gondba voltunk, hogy mi is legyen az ebéd. Ez elég gyakori kérdés nálunk. Ilyenkor vissza szoktuk nézni, hogy mit is fogyasztottunk az elmúlt napokban. Húst ettünk, tésztát ettünk, zöldséget ettünk... Ekkor jön, hogy milyen alapanyag van otthon: krumpli, tojás, sonka, és még van a hűtőben a 4 nappal ezelőtti canelloniból maradt mártásból (véletlenül többet készítettem mint kellet volna, de most éppen jó, hogy van ilyen). Így jött szóba a rakott krumpli.

Hozzávalók

A burgonyához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...