Rakott krumpli BackerMan konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
BackerMan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
A burgonyához
-
250g burgonya144 kcal
-
105g főtt tojás163 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A mártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
13g edami sajt45 kcal
-
63g tej35 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
749
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
A burgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
420g főtt tojás651 kcal
-
400g gépsonka552 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A mártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
50g edami sajt179 kcal
-
250g tej140 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2996
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
A burgonyához
-
40.6g burgonya23 kcal
-
17g főtt tojás26 kcal
-
16.2g gépsonka22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A mártáshoz
-
2g vaj15 kcal
-
2g edami sajt7 kcal
-
10.1g tej6 kcal
-
10.1g főzőtejszín13 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
120
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 459 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2280.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 1434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 285.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 352 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
749
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.7 g
Zsír
-
Összesen 161.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1836 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9123.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1238 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1703 mg
-
Nátrium 5737 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1143.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1428 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 380 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 1394 mg
-
Retinol - A vitamin: 1410 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1556 micro
Összesen
2996
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A burgonyához
-
1 kg burgonya
-
7 db főtt tojás
-
40 dkg gépsonka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A mártáshoz
-
5 dkg vaj
-
5 dkg edami sajt
-
2.5 dl tej
-
2.5 dl főzőtejszín
-
2 evőkanál finomliszt
-
0.5 tk szerecsendió
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A burgonyához
- A krumplit tegyük fel főni enyhén sós vízben, héjában. A tojásokat is főzzük keményre. Kb.12 perc forrástól számítva.
- A sonkát reszeljük le nagylyukú reszelővel. Érdemes tömbös gépsonkát használni, mert azzalkönnyebb dolgozni.
- A tepsit kenjükki a vajjal. Ha marad belőle, akkor azt a végén a tetejére tesszük.
- Elkészítjük a mártást:avajat felolvasztjuk, és rátesszük a lisztet.Ne piruljon meg! Adagoljuk hozzá atejet és a tejszínt is. Érdemes kézihabverővel keverni, mert így kisebb az esélye,hogy csomós lesza mártás. Szórjuk rá az edámit, és mikor elolvadt, sózzuk, borsozzuk,és tegyük bele a szerecsendiót is, majd keverjükössze.
- A sütőt kapcsoljuk be, és vegyük a maximumra.
- Ha megfőtt a tojás, pucoljuk meg, és karikázzuk fel, ha van tojásszelő,akkor azzal. A krumplit is pucoljuk meg, és karikázzuk.
- A vajjal kikent tepsibe tegyünk egy réteg krumplit, vékonyan sózzuk, borsozzuk, jöhet egy réteg tojás, reszelt sonkaés a mártás. Ezt addig ismételjük,amíg el nem fogynak a hozzávalók. Nekem 2 réteg lett. A végén fejezzük be krumplival, és öntsük rá a mártást. Ha maradt a reszelt sonkából,akkor azzal is vékonyan szórjuk meg. A látványmiatt fontos, de nem utolsósorban szeretem, ha roppan a fogam alatt. :)
- A sütőben pirosra sütjük.Ha a sütőnek van felül sütési funkciója, akkor érdemes azt használni. Mivela felhasznált anyagok már meg vannak főzve, így csak pirítani kell, és addig az ízek is összeérnek.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6390
- Feltöltés dátuma: 2013. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
BackerMan
39 recept
Gondba voltunk, hogy mi is legyen az ebéd. Ez elég gyakori kérdés nálunk. Ilyenkor vissza szoktuk nézni, hogy mit is fogyasztottunk az elmúlt napokban. Húst ettünk, tésztát ettünk, zöldséget ettünk... Ekkor jön, hogy milyen alapanyag van otthon: krumpli, tojás, sonka, és még van a hűtőben a 4 nappal ezelőtti canelloniból maradt mártásból (véletlenül többet készítettem mint kellet volna, de most éppen jó, hogy van ilyen). Így jött szóba a rakott krumpli.