Rakott kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
2268
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
4536
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91 g
Zsír
-
Összesen 173.4 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 705 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6045.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 987 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 906 mg
-
Nátrium 3917 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 338.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 681 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 672 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 693 micro
Összesen
2268
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.1 g
Zsír
-
Összesen 346.8 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12090.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 1974 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1812 mg
-
Nátrium 7835 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 677.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1363 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 869 mg
-
Retinol - A vitamin: 1344 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1386 micro
Összesen
4536
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 767.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejfölt, tojást, tejet egy tálba készítjük, fűszerezzük és elkeverjük.
- A kolbászt és a szalonnát vágjuk kockára. A sajtot reszeljük le.
- Kivajazott mélyebb tepsibe rakjuk a tejfölbe mártott kenyeret, de csak az egyik oldalát mártsuk be, és azzal felfelé helyezzük bele, erre szórjuk a kockára vágott kolbászt, szalámit vagy virslit. Szórjuk meg reszelt sajttal, és a másik kenyérrel ugyanezt elvégezzük, de itt mindkét oldalát mártsuk meg. Helyezzük a tepsibe, a maradékkal vonjuk be a tetejét, és szórjuk meg a kockára vágott szalonnával.
- Előmelegített sütőben szép aranybarnára, jó ropogósra sütjük.
- Megszórjuk reszelt sajttal, de ezt csak ráolvasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 21740
- Feltöltés dátuma: 2013. december 23.
Ajánló
Valójában azzal készítjük, amink van a hűtőben, ízlés szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
helena26
458 recept
Amikor öregebb kenyér marad vagy bundás kenyeret készítek, vagy pedig így készítem el. Mindig azzal készítem, ami éppen a hűtőben lapul. Bármilyen maradékkal elkészíthető.