r
Nosalty Logó

Rakott kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Rakott kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2268 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4536 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6045.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    3917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 2268 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.1 g

Zsír

  • Összesen
    346.8 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12090.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    7835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 4536 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt, tojást, tejet egy tálba készítjük, fűszerezzük és elkeverjük.
  2. A kolbászt és a szalonnát vágjuk kockára. A sajtot reszeljük le.
  3. Kivajazott mélyebb tepsibe rakjuk a tejfölbe mártott kenyeret, de csak az egyik oldalát mártsuk be, és azzal felfelé helyezzük bele, erre szórjuk a kockára vágott kolbászt, szalámit vagy virslit. Szórjuk meg reszelt sajttal, és a másik kenyérrel ugyanezt elvégezzük, de itt mindkét oldalát mártsuk meg. Helyezzük a tepsibe, a maradékkal vonjuk be a tetejét, és szórjuk meg a kockára vágott szalonnával.
  4. Előmelegített sütőben szép aranybarnára, jó ropogósra sütjük.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, de ezt csak ráolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 21740
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 23.

Ajánló

Valójában azzal készítjük, amink van a hűtőben, ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Amikor öregebb kenyér marad vagy bundás kenyeret készítek, vagy pedig így készítem el. Mindig azzal készítem, ami éppen a hűtőben lapul. Bármilyen maradékkal elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...