r
Nosalty Logó

Rakott kelbimbó Marti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Rakott kelbimbó Marti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    311 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    2468 micro
Összesen 597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    433 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    2535 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    7404 micro
Összesen 1786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a kelbimbókat, apróra felvágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paprikát karikázzuk, a paradicsomot cikkelyekre vágjuk.
  2. Felhevítjük a zsírt, beleforgatjuk a hagymát és a paprikát, és pár percig kavargatva pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, két villával fellazítjuk, borsozzuk, kifehéredésigpirítjuk. Levet enged, nem kell víz alá. Kicsit később összekeverjük a felvágott paradicsommal. Tovább pirítjuk, nyugodtan egy kicsit magasabb hőmérsékleten, mert a paradicsom is levet enged. Rászórjuk a pirospaprikát,az ételízesítőt, a köménymagot, és megborsozzuk.
  3. Hozzáöntünk annyi vizet, hogy éppen eltakarja a húst. Alacsonyabb hőmérsékleten készre pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús leve ne följön el teljesen, mert kevés zaft kell a rizsnek.
  4. Mialatt készül a hús, megpároljuk a rizst (előírás szerint), és a megtisztított kelbimbókat, mindkettő főzővizébe sót és 1-1 felkockázott fokhagymát teszünk. (Én a kelbimbókat is zöldséges ételízesítővel főztem só helyett.) Amikor megfőttek (figyeljük, hogy ne főzzük szét egyiket sem!) mindkettőt leszűrjük.
  5. Az alapanyagokat egy kivajazott tepsibe v. jénai tálba lerakjuk: kelbimbó-só-bors-rizs-hús-reszelt sajt, addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejérehús kerüljön.
  6. Megöntözzük a tejföllel, megszórjuk a maradék reszelt sajttal (én most füstölt sajttal készítettem), és sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13612
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 16.

Ajánló

Aki szereti az erőset, borsozza meg alaposan, ez a fűszer nagyon jól passzol a hozzávalókhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kelbimbó Marti konyhájából
Marti48 317 recept

Gyakran készített, kedvelt étek a családban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...