r
Nosalty Logó

Rakott kelbimbó Bujtika konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott kelbimbó Bujtika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1914 micro
Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4352.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    806 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2144 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7655 micro
Összesen 1551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított kelbimbót feltesszük főni enyhén sós vízben.
  2. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal, a tojással, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel.
  3. A jénai tálat kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. A megfőtt kelbimbót összekeverjük a masszával, és a jénaiba öntjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt sütjük meg. Ez annak a függvénye, hogy ki mennyire szeretné pirosra a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1438
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 02.

Ajánló

Ha a masszába csíkokra vágott bacon szalonnát is teszünk, akkor önálló fogásként akár még vacsorának is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma rántott húst sütöttem és nem tudtam, hogy milyen köret legyen hozzá. A boltban rápillantottam a kelbimbóra, és már tudtam is, hogy mi lesz belőle. Bacon szalonnával még önálló fogásként is tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...