Rakott kel ahogy Katharosz készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
63g gyors rizs224 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3 kcal
-
13g mangalica zsír113 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
125g tejföl248 kcal
Összesen
1197
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
250g gyors rizs895 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
11 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
500g tejföl990 kcal
Összesen
4787
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
16.1g darált sertéshús29 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
32.1g kelkáposzta7 kcal
-
8g gyors rizs29 kcal
-
10.6g tejföl21 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
2.6g sajt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
1.6g mangalica zsír14 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
-
16.1g tejföl32 kcal
Összesen
153
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 77 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1843.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 757 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 508.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 529 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1520 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 597 micro
Összesen
1197
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 200.8 g
Zsír
-
Összesen 308 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7373.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 1877 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 3030 mg
-
Nátrium 1633 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 310.8 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2033.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2114 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 267 mg
-
D vitamin: 317 micro
-
K vitamin: 570 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1415 micro
-
Kolin: 1225 mg
-
Retinol - A vitamin: 1589 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 6079 micro
-
β-crypt 273 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2387 micro
Összesen
4787
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db vöröshagyma
-
330 g tejföl
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
5 dkg mangalica zsír
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A káposztát leveleire szedjük, és kivágjuk a vastag ereit, ezután enyhén sós, forrásba lévő vízben rövid ideig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
- A finomra vágott hagymát zsiradékon csipet sóval megfonnyasztjuk. Rátesszük a húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük: sóval, borssal, majoránnával, ételízesítő porral, majd lefedve puhára pároljuk, végül pirospaprikával megszórjuk, és átforgatjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a leöntő masszánkat. A tojások sárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk (fehérbors), majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
- Összeállítás: egy sütőformát tetszés szerint zsiradékkal kikenünk (vaj vagy zsír), megszórjuk zsemlemorzsával.
- Egy sor káposztalevelet teszünk, erre főtt rizs, rátesszük a fele darált húst és a tejfölös massza egy részét.
- Ezután ismét káposzta, rizs, darált hús, a maradék káposztával befedjük, végül a tejfölös masszát is rákanalazzuk, és egy nagyobb késsel a széleihez is juttatunk a masszából, egy pár helyen óvatosan bele is szúrunk.
- Néhány helyen fogpiszkálót szúrunk bele, és ne túl szorosan fóliával lefedjük.
- Sütés kb. 210 fokra előmelegített sütőben, a vége felé kitakarva megsütjük a tetejét is. Tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 120 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10997
- Feltöltés dátuma: 2014. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ez egy nagyon régi családi receptünk, amit még "Anyutól" tanultam anno, az évek során csupán annyit változtattam rajta, hogy egy kevés sajtot is teszek a leöntő masszába. A minap ez a finom étel volt az ebédünk, és akkor vettem észre, hogy nem osztottam meg veletek a receptjét, ezt most pótolom!