r
Nosalty Logó

Rakott karóbab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Rakott karóbab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    951 mg
  • Foszfor
    3025 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    948 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    2413 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4613 micro
Összesen 4011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    124 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karóbabot megmossuk, a két végét levágjuk és egyforma (kb. 20 cm-es) darabokra vágjuk. (Ha zöldbabothasználunk, akkor meghagyhatjuk egészben, csak a végeit vágjuk le.)
  2. Enyhén sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk az olajban.
  4. Felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát, és hozzáadjuk a hagymához.
  5. Fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával lecsó alapot készítünk, majd beletesszük a főtt búzát és 20 percig főzzük.
  6. A rizst kétszeres mennyiségű vízben, kevés sóval megfőzzük.
  7. A tejfölben elkeverjük a tojásokat és egy csipet sót.
  8. Egy jénai tálat kiolajozunk és a zabpehellyel meghintjük.
  9. A tepsi aljába terítjük a bab felét és egyenletesen ráhintjük a rizs felét. Alaposan meglocsoljuk a tojásos tejföllel.
  10. Ráterítjük a búzapörköltet, majd a maradék rizst és a babot. A tetejére ráöntjük a maradék tejfölt és alufóliával letakarva 180 C-os sütőbenkb. 40 perc alatt megsütjük.
  11. Az utolsó 5 percben levehetjük róla az alufóliát, hogy szépen megpiruljon.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16204
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karóbab
ze(n)derta 188 recept

A különféle rakott zöldségeket darált hús helyett főtt búzával készítve vegetáriánusoknak is hagyományos ízeket varázsolhatunk az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...