Rakott karóbab
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
83g zöldbab23 kcal
-
83g tönkölybúza282 kcal
-
33g rizs119 kcal
-
4g zabpehely15 kcal
-
63 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
669
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g zöldbab136 kcal
-
500g tönkölybúza1690 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
24g zabpehely91 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
1g borsikafű1 kcal
-
0 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4011
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
24.2g zöldbab7 kcal
-
24.2g tönkölybúza82 kcal
-
9.7g rizs35 kcal
-
1.2g zabpehely4 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.8g paradicsom1 kcal
-
4.8g paprika1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
19.3g tejföl38 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
195
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 182.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 769 micro
Összesen
669
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 121.7 g
Zsír
-
Összesen 145.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5374.9 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 827 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 951 mg
-
Foszfor 3025 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 592 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 863 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 231 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 948 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 639 micro
-
α-karotin 422 micro
-
β-karotin 2413 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4613 micro
Összesen
4011
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 124 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
1 bögre rizs
-
4 ek zabpehely
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 db paprika
-
0.5 tk borsikafű
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
4 dl tejföl
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A karóbabot megmossuk, a két végét levágjuk és egyforma (kb. 20 cm-es) darabokra vágjuk. (Ha zöldbabothasználunk, akkor meghagyhatjuk egészben, csak a végeit vágjuk le.)
- Enyhén sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük.
- A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk az olajban.
- Felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát, és hozzáadjuk a hagymához.
- Fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával lecsó alapot készítünk, majd beletesszük a főtt búzát és 20 percig főzzük.
- A rizst kétszeres mennyiségű vízben, kevés sóval megfőzzük.
- A tejfölben elkeverjük a tojásokat és egy csipet sót.
- Egy jénai tálat kiolajozunk és a zabpehellyel meghintjük.
- A tepsi aljába terítjük a bab felét és egyenletesen ráhintjük a rizs felét. Alaposan meglocsoljuk a tojásos tejföllel.
- Ráterítjük a búzapörköltet, majd a maradék rizst és a babot. A tetejére ráöntjük a maradék tejfölt és alufóliával letakarva 180 C-os sütőbenkb. 40 perc alatt megsütjük.
- Az utolsó 5 percben levehetjük róla az alufóliát, hogy szépen megpiruljon.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16204
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A különféle rakott zöldségeket darált hús helyett főtt búzával készítve vegetáriánusoknak is hagyományos ízeket varázsolhatunk az asztalra.