Rakott karfiol piramis
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
Karfiol
-
175g karfiol18 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g rizs90 kcal
A mártáshoz a tetejére
Összesen
290
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
Karfiol
-
700g karfiol70 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g rizs358 kcal
A mártáshoz a tetejére
Összesen
1155
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
Karfiol
-
49.8g karfiol5 kcal
-
0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.1g paradicsom1 kcal
-
7.1g rizs25 kcal
A mártáshoz a tetejére
Összesen
81
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 119.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
290
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 49.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2360.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 961 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 672 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 479 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 495 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
1155
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 183 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Karfiol
-
1 közepes fej karfiol
-
300 dl darált sertéshús
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db paradicsom
-
100 g rizs
A mártáshoz a tetejére
-
1 ek vaj
-
1 ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Karfiol
- Egy nagyobb edényben (amiben a karfiol egészben kényelmesen elfér) vizet forralunk. Óvatosan beletesszük az egész fej karfiolt, megsózzuk, majd kb. 10 perc alatt megfőzzük (figyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétesik!).
- Szűrőlapáttal emeljük ki óvatosan, és jól csepegtessük le.
- A hagymát pici olajon pároljuk puhára, adjuk hozzá a fokhagymát, majd a darált húst. Süssük nagy lángon a húst fehéredésig, kevergessük folyamatosan, közben fűszerezzük.
- A kettévágott paradicsomot reszeljük a húshoz a nagy lyukú reszelőn egészen a héjáig (arra nincs szükség).
- Kis lángon pároljuk tovább a húst, közben egy másik edényben főzzük meg a rizst dupla mennyiségű, sós vízben.
- Keverjük össze a húst a rizzsel.
A mártáshoz a tetejére
- A mártáshoz egy kisebb edényben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a lisztet, kavargassuk addig, amíg habozni kezd. Ekkor öntsük hozzá a tejet, és kevergessük folyamatosan, amíg sűrű nem lesz. Ekkor fűszerezzük, adjuk hozzá a reszelt sajtot, keverjük el benne. A mártás harmadát öntsük a rizses húshoz.
- Összeállításkor vajazzunk ki egy sütőtálat, emeljük rá a karfiolt, egy hosszú pengéjű, éles késsel vágjuk vízszintesen ketté kb. az alsó harmadánál. Kanalazzuk rá a rizses húst, tegyük vissza a tetejére a levágott karfiolt, öntsük rá a maradék mártást, és azt kenegessük el rajta egyenletesen, hogy mindenhova jusson belőle.
- 180 fokra előmelegített sütőben, alsó bordamagasságon süssük kb. 30 perc alatt pirosra.
- Tálalás előtt pihentessük kicsit, mert tűzforró a belseje!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3522
- Feltöltés dátuma: 2013. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Mindenféle rakott zöldséget nagyon szeretünk, gyakran készítek ilyen jellegű ételeket. Ebbe a mutatósabb változatba azonnal beleszerettem: nem csak felszeletelni és elfogyasztani volt külön élmény, hanem elkészíteni is, mert bár a hozzávalók egyeznek, az összeállítás kicsit más a hagyományoshoz képest! A végeredmény: pazar lakoma! Recept forrása: Limara