r
Nosalty Logó

Rakott káposzta Zora konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
zora
Rakott káposzta Zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.2 g

Zsír

  • Összesen
    331.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15744 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    3177 mg
  • Nátrium
    10795 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2453.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1089 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4441 micro
Összesen 5336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A káposztához

  1. A rizst megfőzzük. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A hagymát apróra vágjuk, egy kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pároljuk.
  2. Beletesszük a szalonnát, az összenyomott fokhagymát, a fűszereket ízlés szerint, végül a megfőtt rizst is belekeverjük. (Én ilyenkor újból megfűszerezem.)
  3. A káposztát kimossuk, ha savanyúnak találnánk. Egy nagyméretű mély tepsit vagy jénait picit megolajozunk, vagy a szalonna zsírjával kikenünk, majd a káposzta 1/3-át letesszük az aljára. Erre kerül a darált husi fele, majd ismét egy sor káposzta, és a husi másik fele.
  4. Beterítjük a maradék káposztával. Bőségesen megkenjük a tetejét tejföllel és 180 C -os sütőben kb. 1 óráig aranybarnára sütjük.
  5. Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x24x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9312
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kiadós, laktató étel. Én ugyanígy készítem el kelkáposztából is.

Hozzávalók

A káposztához

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...