Rakott káposzta alföldiesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rakott káposztához
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
250g sertéslapocka590 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
53 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g rizs269 kcal
A tetejéhez
Összesen
1300
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rakott káposztához
-
1600g savanyú káposzta304 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1000g sertéslapocka2360 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g rizs1074 kcal
A tetejéhez
Összesen
5196
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rakott káposztához
-
43.8g savanyú káposzta8 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
27.4g sertéslapocka65 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.2g rizs29 kcal
A tetejéhez
Összesen
142
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.9 g
Zsír
-
Összesen 78.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4190.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 757 mg
-
Nátrium 2881 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 668.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 195 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1308 micro
Összesen
1300
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 231.5 g
Zsír
-
Összesen 313.8 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16763.7 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 359 mg
-
Kálcium 1227 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 528 mg
-
Foszfor 3029 mg
-
Nátrium 11526 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.2 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2675.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 811 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 254 mg
-
D vitamin: 779 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1218 micro
-
Kolin: 1159 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5231 micro
Összesen
5196
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
A rakott káposztához
-
1.6 kg savanyú káposzta
-
2 ek cukor
-
1 db vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tetejéhez
Elkészítés
A rakott káposztához
- A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú.
- 1 ek olajon a cukrot karamellizáljuk, és rátesszük a káposztát, amelyet dinsztelünk fél órát, míg barna és félig puha lesz.
- A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal pörköltet főzünk.
- Egy teflon tepsibe beleterítjük a káposzta felét, és a párolt rizzsel betakarjuk. A pörköltet erre öntjük rá, és betakarjuk a maradék káposztával.
- A tejfölbe beleütjük a két nyers tojást, sózzuk, és jól kikeverve a káposzta tetejére öntjük.
- 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Kockákra vágva tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 23x32
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 21387
- Feltöltés dátuma: 2013. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept
Hagyomány mifelénk a rakott káposzta, ezért is készítem gyakran, meg azért is, mert egészséges.