r
Nosalty Logó

Rakott káposzta alföldiesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Rakott káposzta alföldiesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott káposztához

A tetejéhez

Összesen 1300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott káposztához

A tetejéhez

Összesen 5196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott káposztához

A tetejéhez

Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4190.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 1300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.5 g

Zsír

  • Összesen
    313.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16763.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    3029 mg
  • Nátrium
    11526 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    779 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1218 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5231 micro
Összesen 5196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A rakott káposztához

A tetejéhez

Elkészítés

A rakott káposztához

  1. A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú.
  2. 1 ek olajon a cukrot karamellizáljuk, és rátesszük a káposztát, amelyet dinsztelünk fél órát, míg barna és félig puha lesz.
  3. A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal pörköltet főzünk.
  4. Egy teflon tepsibe beleterítjük a káposzta felét, és a párolt rizzsel betakarjuk. A pörköltet erre öntjük rá, és betakarjuk a maradék káposztával.
  5. A tejfölbe beleütjük a két nyers tojást, sózzuk, és jól kikeverve a káposzta tetejére öntjük.
  6. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Kockákra vágva tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 21293
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott káposzta alföldiesen
Zsuzsamama56 321 recept

Hagyomány mifelénk a rakott káposzta, ezért is készítem gyakran, meg azért is, mert egészséges.

Hozzávalók

A rakott káposztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...