Rakott egytálétel csirkecombból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
583g csirkecomb649 kcal
-
67g barnarizs245 kcal
-
133g burgonya77 kcal
-
120g vöröshagyma44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
57g bacon223 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
13g leveskocka45 kcal
-
33g sajt117 kcal
Összesen
1447
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1750g csirkecomb1947 kcal
-
200g barnarizs734 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
40g leveskocka134 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
4338
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
57.6g csirkecomb64 kcal
-
6.6g barnarizs24 kcal
-
13.2g burgonya8 kcal
-
11.9g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
5.6g bacon22 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.3g leveskocka4 kcal
-
3.3g sajt12 kcal
Összesen
143
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 89.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4465.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 980 mg
-
Nátrium 2912 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 430.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
1447
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.4 g
Zsír
-
Összesen 268.7 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1082 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13396.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 872 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 553 mg
-
Foszfor 2941 mg
-
Nátrium 8737 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1290.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 575 mg
-
Retinol - A vitamin: 587 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 868 micro
Összesen
4338
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
7 db csirkecomb
-
20 dkg barnarizs
-
4 db burgonya
-
4 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
10 szelet bacon
-
oregánó ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
4 db leveskocka
-
10 dkg sajt
Elkészítés
- A combokat megtisztítjuk, a bőrét lehúzzuk, sóval, fehérborssal jól befűszerezzük, majd kevés olívaolajon hirtelen átsütjük.
- 1 fej hagymát felaprítunk, és kevés olívaolajon megpirítjuk a megmosott rizzsel.
- Egy mély jénai aljára csöpögtetünk egy kis olívaolajat, és belefektetjük a bacon csíkokat, erre ráborítjuk a megpirított hagymás rizs felét.
- A krumplikat felkarikázzuk, és egy rétegben befedjük vele a rizst. (Enyhén fűszerezhetjük a krumplit.)
- A hagymát is felkarikázzuk, és ráfektetjük a krumplira, ezután jönnek a combok, majd megismételjük a műveletet. (Rizs másik fele, krumpli, hagyma.)
- A tetejét megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel.
- 6-7 dl meleg vízben feloldunk 4 db petrezselymes tyúkhúsleveskockát, majd nyakon ötjük vele a rakottat.
- Lefedjük, és 200°C-on kb. másfél óráig sütjük.
- Ekkor levesszük a fedőt, megszórjuk sajttal, és visszarakjuk a sütőbe annyi időre, hogy ráolvadjon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 20644
- Feltöltés dátuma: 2013. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Alkonyat
83 recept
Édesanyámtól kaptam még 9 éve egy kis receptkönyvet, abban találtam ezt a kiadós finomságot.