r
Nosalty Logó

Rakott cukkini nopara konyhájából

NS
Rakott cukkini nopara konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A rétegzéshez

775
Kalória
60.3g
Fehérje
23g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
603.3g
Víz
250.5g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegzéshez

Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegzéshez

Összesen 3101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegzéshez

Összesen 103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    20114 micro
  • Lut-zea
    3144 micro
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.3 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13067.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    3512 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    3317 mg
  • Nátrium
    5491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2413.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2045 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3266 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    80455 micro
  • Lut-zea
    12577 micro
Összesen 3101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2671 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a darált húst, és kicsit megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel (ez éppen ellepi), fűszerezzük, és hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát. Kb. 30 percet főzzük fedő alatt, ha közben elfő a víz, pótoljuk.
  2. Amíg fő a hús, megmossuk a cukkinit, levágjuk a végeit, és a zöld héjával együtt hosszú és széles szeletekre vágjuk, hiszen ez helyettesíti majd a tésztát. Kiterítjük egy tálcára, és megsózzuk, hogy a felesleges víz távozzon a zöldségből.
  3. A megfőtt husihoz hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomkonzervet, és kb. 300 ml paradicsomszószt, így főzzük tovább most már fedő nélkül. Tíz perc után sűrűsödni kezd, ekkor hozzáadjuk a maradék szószt, és lekapcsoljuk.
  4. Ahogy a valódi lasagne-t is, ezt is rétegezzük, alulra kerül egy kis tejszín, majd egy réteg leitatott cukkini, réteg hús, tejszín és reszelt sajt. Egy közepes méretű tepsibe két vastag húsos réteg fér. A tetejét tejszínnel és sajttal zárjuk.
  5. 30 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kedvenc ételem a lasagne, de nem könnyű étel, ezért amikor egy hasonló receptet találtam egy amerikai oldalon, akkor rögtön lecsaptam rá.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...