r
Nosalty Logó

Rakott cukkini nopara konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott cukkini nopara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegzéshez

Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegzéshez

Összesen 3101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A rétegzéshez

Összesen 103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    20114 micro
  • Lut-zea
    3144 micro
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.3 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13067.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    3512 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    3317 mg
  • Nátrium
    5491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2413.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2045 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3266 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    80455 micro
  • Lut-zea
    12577 micro
Összesen 3101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2671 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rétegzéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a darált húst, és kicsit megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel (ez éppen ellepi), fűszerezzük, és hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát. Kb. 30 percet főzzük fedő alatt, ha közben elfő a víz, pótoljuk.
  2. Amíg fő a hús, megmossuk a cukkinit, levágjuk a végeit, és a zöld héjával együtt hosszú és széles szeletekre vágjuk, hiszen ez helyettesíti majd a tésztát. Kiterítjük egy tálcára, és megsózzuk, hogy a felesleges víz távozzon a zöldségből.
  3. A megfőtt husihoz hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomkonzervet, és kb. 300 ml paradicsomszószt, így főzzük tovább most már fedő nélkül. Tíz perc után sűrűsödni kezd, ekkor hozzáadjuk a maradék szószt, és lekapcsoljuk.
  4. Ahogy a valódi lasagne-t is, ezt is rétegezzük, alulra kerül egy kis tejszín, majd egy réteg leitatott cukkini, réteg hús, tejszín és reszelt sajt. Egy közepes méretű tepsibe két vastag húsos réteg fér. A tetejét tejszínnel és sajttal zárjuk.
  5. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5855
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc ételem a lasagne, de nem könnyű étel, ezért amikor egy hasonló receptet találtam egy amerikai oldalon, akkor rögtön lecsaptam rá.

Hozzávalók

A húshoz

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...