r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell sült zöldségekkel és petrezselymes rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Rakott csirkemell sült zöldségekkel és petrezselymes rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

rizs

Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

rizs

Összesen 1643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

rizs

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1964.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    4182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2436 micro
Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3928.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    931 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    8363 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4873 micro
Összesen 1643 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

hús

rizs

Elkészítés

hús

  1. A csirkemellet kettészeljük, kiklopfoljuk, formázzuk, fűszerezzük. Betesszük a hűtőbe.
  2. A batátát felkockázzuk, a krumplikat, a retket és a spenótot megmossuk, a paradicsomot vékonyan felszeleteljük. A sajtot lereszeljük. A kertben vágunk rozmaringot és petrezselymet.
  3. Egy serpenyőbe teszünk 1 kanálnyi vajat, ráhelyezzük az egyik mellet, amire rétegesen rápakoljuk a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és a spenótot, majd ugyanezt még egyszer. Minden réteget fűszerezünk. Betakarjuk a másik mellfilével. Mellérakjuk a zöldségeket, fűszerezzük, s ráhelyezzük a rozmaringszálakat. Letakarjuk alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen sütjük.
  4. Közben megfőzzük a rizst, hozzákeverjük a durván aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk.
  5. Fél óra elteltével levesszük a fóliát, a húsra tejfölt kanalazunk, s megszórjuk reszelt sajttal. Átkapcsolunk grillfokozatra, és még 15 percig sütjük 200 C fokon.
  6. Tálaláskor formázunk a tányérra rizst, vágunk mellé három szelet húst, s körítjük zöldségekkel. A rizskupacba beleszúrunk egy petrezselyemlevelet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2486
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Eredetileg töltött csirkemellben gondolkoztam, de aztán annyi finomság (paradicsom, sonka, sajt, spenót) került a mellre, hogy ezt már nem lehetett felgöngyölni, ezért aztán megdupláztam a feltéteket, s a végén csak simán rátettem a húst, amire aztán még tejföl és reszelt sajt is jött.

Hozzávalók

hús

rizs

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...