r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell sonkával gombával és sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nikuszbaby
Rakott csirkemell sonkával gombával és sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkemellhez

A besamelmártáshoz

Összesen 874 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkemellhez

A besamelmártáshoz

Összesen 5235 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkemellhez

A besamelmártáshoz

Összesen 185 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    1171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 874 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    379.9 g

Zsír

  • Összesen
    354 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13837.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    2492 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    3563 mg
  • Nátrium
    7029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 5235 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk. Lisztben megforgatjuk, és hirtelen megsütjük egy kevés olajon mindkét oldalát.
  2. A gombát megpároljuk, a sonkát egy kis olajon mindkét oldalán megsütjük.
  3. A húst a tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a gombát, egy szelet sonkát, majd egy szelet húst. Még egyszer megismételjük ugyanezt a húsra, megint gomba, majd sonka, és a legteteje legyen hús!
  4. Erre ráöntjük a besamelmártást (lásd lejjebb az elkészítését), majd megszórjuk sajttal. Fólia alatt 180 C sütjük egy órán keresztül, utána a fóliát levéve rápirítunk.

A besamelmártáshoz

  1. A vajat felolvasztjuk, és a lisztet megpirítjuk rajta. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, közben fűszerezzük (sóval, borssal, szerecsendióval), majd a tejszínt is hozzáadjuk, és addig főzzük, míg sűrű nem lesz (ezt öntjük a húsra).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10306
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott csirkemell sonkával gombával és sajttal
nikuszbaby 62 recept

Egyszerűen isteni :D Bármilyen köret illik hozzá: rizs, krumplipüré, sült burgonya stb.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...