r
Nosalty Logó

Rakott csirke juhtúróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Rakott csirke juhtúróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1585 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6343 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1585 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    315.4 g

Zsír

  • Összesen
    376.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5560 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    490 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1387 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3180 micro
  • β-crypt
    935 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 6343 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, két evőkanál olajban megforgatjuk, félretesszük.
  2. A füstölt szalonna felét apró kockákra szeleteljük, összekeverjük a túróval, tejföllel, tojássárgájával, fűszerekkel.
  3. A csirkét megtisztítjuk (én csak felső combot használtam), szárazra töröljük.
  4. Egy serpenyőben kis olajat forrósítunk, a szalonna másik felét is felkockázzuk, megpirítjuk, majd beletesszük a csirkehúst, hirtelen kisütjük. (Kis fehérbort is önthetünk alá és fedő alatt párolhatjuk néhány percig, így rövidebb ideig kell majd sütőben sütni.)
  5. Egy tűzálló tál aljára rétegezzük a szalonnát, majd beterítjük egy réteg tésztával.
  6. Erre kerül a csirke, amit előzőleg megsóztunk, megborsoztunk, kis mustárral megkentünk.
  7. Leöntjük a túrós tejföllel.
  8. A rétegezést addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag. A lényeg, hogy a tetejére maradjon a tejfölös túróból.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  10. Tálaláskor a tetejét kaliforniai paprika-kockákkal díszíthetjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 602
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 51215
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 12.

Ajánló

Kitűnő párosítás egy száraz fehérborral (pl. Villányi Hárslevelű).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre a kiadós, nem túl szofisztikált, ám annál finomabb receptre a Hagyományos magyar konyha című könyvben bukkantam rá.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...