r
Nosalty Logó

Rakott burgonya savanyú káposztával 2. - pulykahúsos

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rakott burgonya savanyú káposztával 2. - pulykahúsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2537.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    360.7 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15224.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    430 mg
  • Kálcium
    3065 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    908 mg
  • Foszfor
    5094 mg
  • Nátrium
    5632 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    3524.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2241 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    495 mg
  • D vitamin:
    503 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    2341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    3359 micro
  • β-crypt
    790 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6109 micro
Összesen 5287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastul, sós vízben feltesszük főni, ha kész, kikapcsoljuk, hagyjuk hűlni.
  2. Eközben a húst mossuk, leszárítjuk, nagyon apró kockára felvágjuk.
  3. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, és kevés olajon, sóval, fedő alatt, puhára pároljuk, majd tűzről levéve, rátesszük a pirospaprikát.
  4. Beletesszük a húskockákat, ízesítjük a fűszerekkel, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt, takarékon megfőzzük, az utolsó 10 percre levesszük a fedőt, hogy a levét elpárologja.
  5. Egy másik lábasba tesszük az 1-2 kanál olajat, a lecsepegtetet, kissé átvágott savanyú káposztát, fedő alatt megpároljuk. Az utolsó 10 percben levesszük a fedőt, és kavarjuk, oda ne égjen.
  6. Kis lábasban a tojásokat keményre főzzük sós vízben, abban hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, a vizet leöntjük, és megpucoljuk, felkarikázzuk
  7. Közben megpucoljuk a krumplit.
  8. Tepsit veszünk elő: aljába kevés szaftot teszünk, rá a sor burgonyakarika, sózzuk, rá a hús, rá a savanyú káposzta rá egy sor burgonyakarika,rá az összes karikázott tojás szelet, sózzuk, rá a második sor hús, rá az utolsó sor burgonyakarika, sózzuk, tejföllel leöntjük, reszelt sajttal szórjuk, sütőbe tesszük.
  9. Az előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje, és összesül, illata is lesz. Kikapcsoljuk, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6077
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 02.

Ajánló

Érdemes a megszokott hozzávalókat átalakítani, bővíteni, mást használni, és akkor máris nem a megunt ételt tálalja az ember lánya. Tálalás tejföllel, reszelt sajttal, savanyú uborkával (elmaradhatatlan!), kenyérrel. Mindenki figyelje a saját sütőjét, mert a légkeveréses biztos más, mint egy sima mezei sütő, lehet, ott nem kell annyi ideig sütni.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott burgonya savanyú káposztával 2. - pulykahúsos
Éva-Anyóca 350 recept

A rakott burgonyát nagyon szeretjük. Mindig lehet vele variálni, és most a savanyú káposztával, amit pároltam, meg a pulykamedalionnal, amit pörköltnek főztem, azzal lett a rakott burgonya, kissé feldobva, átalakítva. Kolbászt nem tehetek bele, illetve nem csak azt, ugyanis a lányom nem szereti. Virsli meg kifejezetten szilveszterre van véve. Nagyon ízletes, és igen laktató étel lett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...