r
Nosalty Logó

Rakott burgonya savanyú káposztával 2. - pulykahúsos

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rakott burgonya savanyú káposztával 2. - pulykahúsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2537.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    360.7 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15224.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    430 mg
  • Kálcium
    3065 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    908 mg
  • Foszfor
    5094 mg
  • Nátrium
    5632 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    3524.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2241 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    495 mg
  • D vitamin:
    503 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    2341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    3359 micro
  • β-crypt
    790 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6109 micro
Összesen 5287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastul, sós vízben feltesszük főni, ha kész, kikapcsoljuk, hagyjuk hűlni.
  2. Eközben a húst mossuk, leszárítjuk, nagyon apró kockára felvágjuk.
  3. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, és kevés olajon, sóval, fedő alatt, puhára pároljuk, majd tűzről levéve, rátesszük a pirospaprikát.
  4. Beletesszük a húskockákat, ízesítjük a fűszerekkel, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt, takarékon megfőzzük, az utolsó 10 percre levesszük a fedőt, hogy a levét elpárologja.
  5. Egy másik lábasba tesszük az 1-2 kanál olajat, a lecsepegtetet, kissé átvágott savanyú káposztát, fedő alatt megpároljuk. Az utolsó 10 percben levesszük a fedőt, és kavarjuk, oda ne égjen.
  6. Kis lábasban a tojásokat keményre főzzük sós vízben, abban hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, a vizet leöntjük, és megpucoljuk, felkarikázzuk
  7. Közben megpucoljuk a krumplit.
  8. Tepsit veszünk elő: aljába kevés szaftot teszünk, rá a sor burgonyakarika, sózzuk, rá a hús, rá a savanyú káposzta rá egy sor burgonyakarika,rá az összes karikázott tojás szelet, sózzuk, rá a második sor hús, rá az utolsó sor burgonyakarika, sózzuk, tejföllel leöntjük, reszelt sajttal szórjuk, sütőbe tesszük.
  9. Az előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje, és összesül, illata is lesz. Kikapcsoljuk, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6077
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 02.

Ajánló

Érdemes a megszokott hozzávalókat átalakítani, bővíteni, mást használni, és akkor máris nem a megunt ételt tálalja az ember lánya. Tálalás tejföllel, reszelt sajttal, savanyú uborkával (elmaradhatatlan!), kenyérrel. Mindenki figyelje a saját sütőjét, mert a légkeveréses biztos más, mint egy sima mezei sütő, lehet, ott nem kell annyi ideig sütni.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott burgonya savanyú káposztával 2. - pulykahúsos
Éva-Anyóca 350 recept

A rakott burgonyát nagyon szeretjük. Mindig lehet vele variálni, és most a savanyú káposztával, amit pároltam, meg a pulykamedalionnal, amit pörköltnek főztem, azzal lett a rakott burgonya, kissé feldobva, átalakítva. Kolbászt nem tehetek bele, illetve nem csak azt, ugyanis a lányom nem szereti. Virsli meg kifejezetten szilveszterre van véve. Nagyon ízletes, és igen laktató étel lett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk