Rakott burgonya savanyú káposztával 2. - pulykahúsos
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
333g burgonya193 kcal
-
133g pulykahús153 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
47 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
92g tojás115 kcal
-
67g savanyú káposzta13 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2000g burgonya1155 kcal
-
800g pulykahús920 kcal
-
540g vöröshagyma197 kcal
-
360g fokhagyma483 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
0g só0 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
38g burgonya22 kcal
-
15.2g pulykahús17 kcal
-
10.2g vöröshagyma4 kcal
-
6.8g fokhagyma9 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
7.6g savanyú káposzta1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
7.1g tejföl14 kcal
-
3.8g trappista sajt13 kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 467 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2537.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 849 mg
-
Nátrium 939 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 587.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 560 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1018 micro
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 360.7 g
Zsír
-
Összesen 228 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 2804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15224.5 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 430 mg
-
Kálcium 3065 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 908 mg
-
Foszfor 5094 mg
-
Nátrium 5632 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462.1 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 3524.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2241 micro
-
B6 vitamin: 16 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 495 mg
-
D vitamin: 503 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 772 micro
-
Kolin: 2341 mg
-
Retinol - A vitamin: 1926 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 3359 micro
-
β-crypt 790 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6109 micro
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Hozzávalók
-
2 kg burgonya
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
10 db tojás
-
40 dkg savanyú káposzta
-
ételízesítő ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
375 g tejföl
Elkészítés
- A burgonyát héjastul, sós vízben feltesszük főni, ha kész, kikapcsoljuk, hagyjuk hűlni.
- Eközben a húst mossuk, leszárítjuk, nagyon apró kockára felvágjuk.
- A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, és kevés olajon, sóval, fedő alatt, puhára pároljuk, majd tűzről levéve, rátesszük a pirospaprikát.
- Beletesszük a húskockákat, ízesítjük a fűszerekkel, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt, takarékon megfőzzük, az utolsó 10 percre levesszük a fedőt, hogy a levét elpárologja.
- Egy másik lábasba tesszük az 1-2 kanál olajat, a lecsepegtetet, kissé átvágott savanyú káposztát, fedő alatt megpároljuk. Az utolsó 10 percben levesszük a fedőt, és kavarjuk, oda ne égjen.
- Kis lábasban a tojásokat keményre főzzük sós vízben, abban hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, a vizet leöntjük, és megpucoljuk, felkarikázzuk
- Közben megpucoljuk a krumplit.
- Tepsit veszünk elő: aljába kevés szaftot teszünk, rá a sor burgonyakarika, sózzuk, rá a hús, rá a savanyú káposzta rá egy sor burgonyakarika,rá az összes karikázott tojás szelet, sózzuk, rá a második sor hús, rá az utolsó sor burgonyakarika, sózzuk, tejföllel leöntjük, reszelt sajttal szórjuk, sütőbe tesszük.
- Az előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje, és összesül, illata is lesz. Kikapcsoljuk, tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6077
- Feltöltés dátuma: 2011. január 02.
Ajánló
Érdemes a megszokott hozzávalókat átalakítani, bővíteni, mást használni, és akkor máris nem a megunt ételt tálalja az ember lánya. Tálalás tejföllel, reszelt sajttal, savanyú uborkával (elmaradhatatlan!), kenyérrel. Mindenki figyelje a saját sütőjét, mert a légkeveréses biztos más, mint egy sima mezei sütő, lehet, ott nem kell annyi ideig sütni.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A rakott burgonyát nagyon szeretjük. Mindig lehet vele variálni, és most a savanyú káposztával, amit pároltam, meg a pulykamedalionnal, amit pörköltnek főztem, azzal lett a rakott burgonya, kissé feldobva, átalakítva. Kolbászt nem tehetek bele, illetve nem csak azt, ugyanis a lányom nem szereti. Virsli meg kifejezetten szilveszterre van véve. Nagyon ízletes, és igen laktató étel lett belőle!