r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós mini piteformában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Akire
Rákóczi túrós mini piteformában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

A töltelékhez

A habcsókhoz (meringue-hez)

Összesen 483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

A töltelékhez

A habcsókhoz (meringue-hez)

Összesen 5800 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

A töltelékhez

A habcsókhoz (meringue-hez)

Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.4 g
  • Cink
    174 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    134 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8729.2 g
  • Cink
    2085 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    1607 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    2341 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    81 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    201 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    962 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 5800 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cink
    97 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

A töltelékhez

A habcsókhoz (meringue-hez)

Elkészítés

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

  1. A pitetésztához a lisztet elkeverjük a mandulaliszttel, a sóval, a porcukorral, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat. Elmorzsoljuk, végül a tojást is hozzáütjük. A tésztából gombócot formázunk, és folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez

  1. Közbel elkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a csipet sót, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, valamint a vaníliát.
  2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük!
  3. A pitetésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, majd kibéleljük a piteformákat. A tésztát villával megszurkáljuk. Az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
  4. A kisült pitét/pitéket megkenjük sárgabaracklekvárral, rásimítjuk a túrótölteléket, majd visszatesszük a sütőbe további 15 percre. Ha 24 cm-es piteformával dolgozunk, ez az idő kicsivel meghosszabbodik.
  5. A pitéket kivesszük a sütőből, és a tojáshab elkészítéséig hűlni hagyjuk.

A habcsókhoz (meringue-hez)

  1. A fehérjehabhoz a kristálycukorból és a vízből szirupot főzünk, 120°C-ig melegítjük. Eközben a fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Amikor a szirup elkészült, vékony sugárban a habunkhoz csorgatjuk, közben a habverővel fogyamatosan keverjük. Addig folytatjuk a habverést, amíg a habunk ki nem hűl, és szép fényes lesz.
  2. Habzsákba töltjük, és a pitét ízlés szerint kidekoráljuk. Ha az egész pitét be szeretnénk fedni tojáshabbal, akkor a túróréteget kenjük meg előtte baracklekvárral. Ha csak körben, egy-két sort akarunk díszíteni, akkor majd a sütőből kivett és kihűtött pite közepére tegyük a baracklekvárt, ahogy az én képeimen is látszik.
  3. 120°C-ra előmelegített sütőben 15 percig szárítjuk a meringue-et. A kész tart-ok tetején lévő habot zsebsárkánnyal karamellizáljuk. (Ha nincs karamellizáló pisztolyunk ez a lépés el is maradhat).
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2657
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

A töltelékhez

A habcsókhoz (meringue-hez)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...