Rákóczi túrós mini piteformában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Akire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):
-
21g finomliszt76 kcal
-
4g mandulaliszt12 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
67g tehéntúró98 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
0g só0 kcal
-
38 kcal
A habcsókhoz (meringue-hez)
-
8g cukor32 kcal
-
0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
Összesen
483
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g mandulaliszt142 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
800g tehéntúró1176 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
1g só0 kcal
-
162g sárgabaracklekvár450 kcal
A habcsókhoz (meringue-hez)
-
100g cukor387 kcal
-
50g narancsvirágvíz0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g tojásfehérje52 kcal
Összesen
5800
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
2.3g mandulaliszt7 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
6.9g vaj50 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
37.1g tehéntúró54 kcal
-
2.8g tejföl6 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.5g sárgabaracklekvár21 kcal
A habcsókhoz (meringue-hez)
-
4.6g cukor18 kcal
-
2.3g narancsvirágvíz0 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
4.6g tojásfehérje2 kcal
Összesen
269
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 727.4 g
-
Cink 174 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 134 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 80 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
483
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.8 g
Zsír
-
Összesen 223.8 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8729.2 g
-
Cink 2085 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 948 mg
-
Vas 1607 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 2341 mg
-
Nátrium 1288 mg
-
Réz 81 mg
-
Mangán 66 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 736.6 g
-
Cukor 506 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 881.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 201 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 962 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 882 mg
-
Retinol - A vitamin: 1453 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1166 micro
Összesen
5800
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.3 g
-
Cink 97 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 74 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):
-
250 g finomliszt
-
50 g mandulaliszt
-
100 g porcukor
-
150 g vaj
-
1 db tojás
-
1 g só
A töltelékhez
-
800 g tehéntúró
-
3 ek tejföl
-
100 g cukor
-
1 db citromhéj
-
1 db vanília
-
4 db tojássárgája
-
1 g só
-
8.1 ek sárgabaracklekvár
A habcsókhoz (meringue-hez)
-
100 g cukor
-
50 ml narancsvirágvíz
-
100 g porcukor
-
100 g tojásfehérje
Elkészítés
Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):
- A pitetésztához a lisztet elkeverjük a mandulaliszttel, a sóval, a porcukorral, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat. Elmorzsoljuk, végül a tojást is hozzáütjük. A tésztából gombócot formázunk, és folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez
- Közbel elkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a csipet sót, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, valamint a vaníliát.
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük!
- A pitetésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, majd kibéleljük a piteformákat. A tésztát villával megszurkáljuk. Az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
- A kisült pitét/pitéket megkenjük sárgabaracklekvárral, rásimítjuk a túrótölteléket, majd visszatesszük a sütőbe további 15 percre. Ha 24 cm-es piteformával dolgozunk, ez az idő kicsivel meghosszabbodik.
- A pitéket kivesszük a sütőből, és a tojáshab elkészítéséig hűlni hagyjuk.
A habcsókhoz (meringue-hez)
- A fehérjehabhoz a kristálycukorból és a vízből szirupot főzünk, 120°C-ig melegítjük. Eközben a fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Amikor a szirup elkészült, vékony sugárban a habunkhoz csorgatjuk, közben a habverővel fogyamatosan keverjük. Addig folytatjuk a habverést, amíg a habunk ki nem hűl, és szép fényes lesz.
- Habzsákba töltjük, és a pitét ízlés szerint kidekoráljuk. Ha az egész pitét be szeretnénk fedni tojáshabbal, akkor a túróréteget kenjük meg előtte baracklekvárral. Ha csak körben, egy-két sort akarunk díszíteni, akkor majd a sütőből kivett és kihűtött pite közepére tegyük a baracklekvárt, ahogy az én képeimen is látszik.
- 120°C-ra előmelegített sütőben 15 percig szárítjuk a meringue-et. A kész tart-ok tetején lévő habot zsebsárkánnyal karamellizáljuk. (Ha nincs karamellizáló pisztolyunk ez a lépés el is maradhat).
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 2657
- Feltöltés dátuma: 2024. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Akire
9 recept