Rákóczi túrós baracklekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g só0 kcal
-
88g tehéntúró129 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
10 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
28 kcal
Összesen
919
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
350g tehéntúró515 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
111 kcal
Összesen
3681
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
7.3g tejföl14 kcal
-
0g só0 kcal
-
25.5g tehéntúró37 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
5.8g tojásfehérje3 kcal
-
8.7g tojásfehérje5 kcal
-
10.9g porcukor42 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
2.9g sárgabaracklekvár8 kcal
Összesen
267
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1493.4 g
-
Cink 229 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 177 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.1 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 151.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 22 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 105 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
919
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.6 g
Zsír
-
Összesen 137.6 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5973.5 g
-
Cink 914 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1026 mg
-
Vas 706 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 2007 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 36 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.3 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 605.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1052 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 88 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 422 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 882 mg
-
Retinol - A vitamin: 1029 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1135 micro
Összesen
3681
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.8 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 31 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
5 dkg porcukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
8 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
-
1 csipet só
-
2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- Egy tálba tesszük a tészta összes hozzávalóját és egy könnyen dolgozható tésztát készítünk belőle. Hűtőbe helyezzük 30 percre fóliába csomagolva. Közben a sütőt előmelegítjük 160 fokra. A pihentetett tésztát elővesszük, kinyújtjuk kb. 5-6 mm vastagságúra, a sütőformába igazítjuk, megszurkáljuk alaposan, hogy ne púposodjon fel és 8-10 percig elősütjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket, a következőképpen, a túrót egy szűrő segítségével átpaszírozzuk, átnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliáscukrot és a 3 db tojássárgáját. Amikor már elég krémes a túrós massza, a 2 db tojásfehérjéből (ami megmaradt a tészta készítésnél) kemény habot verünk és azt is hozzádolgozzuk, de azt már óvatos kézi keveréssel.
- Az előre kissé elősütött tésztát kivesszük a sütőből, majd rákenjük a túrós tölteléket és így együtt 20 percet sütjük tovább.
- Amíg sül, elkészítjük a 3 db tojásfehérjéből a habot, amihez 3 adagban hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. Amikor már elég kemény a habot kapunk, akkor egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük, kivesszük a tepsit és a habból rácsot és virágokat készítünk a tetejére.
- Újra sütőbe helyezzük vissza, hogy a hab is csodálatos színt kapjon, körülbelül 15 percre, de már csak 135 fokra. Amikor megsült kivesszük a sütőből és ha valakinek esetleg úgy tetszik és van rá lehetősége, szakácsfáklyával még rásegíthet, hogy a habos rács szép égetett színű legyen, az bátran használhatja, így még ropogósabbá is válik a hab.
- A baracklekvárt leturmixoljuk és szintén habzsák segítségével kidíszítjük a habrácsok közét. Jól kihűtjük, négyzet alakú szeletekben tálaljuk és hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x11x3
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 855
- Feltöltés dátuma: 2024. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Hajni pöttyös konyhája
27 recept