r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Rákóczi túrós baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3681 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493.4 g
  • Cink
    229 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    177 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5973.5 g
  • Cink
    914 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    706 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1029 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 3681 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a tészta összes hozzávalóját és egy könnyen dolgozható tésztát készítünk belőle. Hűtőbe helyezzük 30 percre fóliába csomagolva. Közben a sütőt előmelegítjük 160 fokra. A pihentetett tésztát elővesszük, kinyújtjuk kb. 5-6 mm vastagságúra, a sütőformába igazítjuk, megszurkáljuk alaposan, hogy ne púposodjon fel és 8-10 percig elősütjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket, a következőképpen, a túrót egy szűrő segítségével átpaszírozzuk, átnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliáscukrot és a 3 db tojássárgáját. Amikor már elég krémes a túrós massza, a 2 db tojásfehérjéből (ami megmaradt a tészta készítésnél) kemény habot verünk és azt is hozzádolgozzuk, de azt már óvatos kézi keveréssel.
  3. Az előre kissé elősütött tésztát kivesszük a sütőből, majd rákenjük a túrós tölteléket és így együtt 20 percet sütjük tovább.
  4. Amíg sül, elkészítjük a 3 db tojásfehérjéből a habot, amihez 3 adagban hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. Amikor már elég kemény a habot kapunk, akkor egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük, kivesszük a tepsit és a habból rácsot és virágokat készítünk a tetejére.
  5. Újra sütőbe helyezzük vissza, hogy a hab is csodálatos színt kapjon, körülbelül 15 percre, de már csak 135 fokra. Amikor megsült kivesszük a sütőből és ha valakinek esetleg úgy tetszik és van rá lehetősége, szakácsfáklyával még rásegíthet, hogy a habos rács szép égetett színű legyen, az bátran használhatja, így még ropogósabbá is válik a hab.
  6. A baracklekvárt leturmixoljuk és szintén habzsák segítségével kidíszítjük a habrácsok közét. Jól kihűtjük, négyzet alakú szeletekben tálaljuk és hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x11x3
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 855
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákóczi túrós baracklekvárral
Hajni pöttyös konyhája 27 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...