r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós ahogy Évi néni készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Rákóczi túrós ahogy Évi néni készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4675 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 241 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.8 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.6 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9609.1 g
  • Cink
    2350 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    1814 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    92 mg
  • Mangán
    80 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    226 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1082 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1111 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 4675 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492 g
  • Cink
    120 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    55 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához valókat dagasztógépben összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk a tepsi nagyságára (itt 25x25 cm). A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, ráfektetjük a tésztát. Megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel.
  3. 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, míg világos sárga színt nem kap.
  4. Ekkor megkenjük baracklekvárral, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A töltelékhez valókat robotgéppel simára keverjük, és a kihűlt tészta tetején egyenletesen elsimítjuk, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Tetejére

  1. A tojásfehérjét a gyümölcscukorral és a fél rúd vanília kikapart magjaival kemény habbá verjük.
  2. A habot habzsákból ferdén a megsült túró tetejére nyomjuk csíkokban (kb. 2 tojásfehérje fogy el).
  3. A maradék tojásfehérjéhez robotgéppel hozzákeverjük a baracklekvárt, és az így kapott habbal töltjük ki a fehér habcsíkok közötti réseket.
  4. 3-4 percre visszatoljuk a 160 fokos sütőbe, és rászárítjuk a habot.
  5. Kihűlve felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5431
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákóczi túrós ahogy Évi néni készíti
Évi néni 1830 recept

Házi feladatként kaptam a fiamtól, mert szerinte ez az egy finom süti található az iskola büféjében. Nem maradhattam le.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...