Rákóczi túrós ahogy Évi néni készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
35 kcal
-
35 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
9 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
Töltelék
Tetejére
-
46 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
4 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
389
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
125g tönkölybúza liszt423 kcal
-
423 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
30g gyümölcscukor110 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Töltelék
-
900g tehéntúró1323 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
100g gyümölcscukor368 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Tetejére
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
14g gyümölcscukor52 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
4675
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
6.4g tönkölybúza liszt22 kcal
-
22 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
1.5g gyümölcscukor6 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
Töltelék
-
46.1g tehéntúró68 kcal
-
1.8g búzadara7 kcal
-
5.1g gyümölcscukor19 kcal
-
0 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
Tetejére
-
10.2g sárgabaracklekvár28 kcal
-
6.1g tojásfehérje3 kcal
-
0.7g gyümölcscukor3 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
241
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.8 g
-
Cink 196 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 151 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 81.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 19 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 90 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
389
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.6 g
Zsír
-
Összesen 200.5 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9609.1 g
-
Cink 2350 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1030 mg
-
Vas 1814 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 3116 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 92 mg
-
Mangán 80 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 517.5 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 980.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 226 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1082 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 1111 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 889 micro
Összesen
4675
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492 g
-
Cink 120 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 93 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 55 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
12.5 dkg tönkölybúza liszt
-
12.5 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
12.5 dkg vaj
-
3 dkg gyümölcscukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 db tojássárgája
Töltelék
-
90 dkg tehéntúró
-
3 evőkanál búzadara
-
10 dkg gyümölcscukor
-
1 ek vanília kivonat
-
1 db tojás
-
1 dl tejföl
Tetejére
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
3 db tojásfehérje
-
2 ek gyümölcscukor
-
0.5 db vanília
Elkészítés
Tészta
- A tésztához valókat dagasztógépben összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
- A pihentetett tésztát kinyújtjuk a tepsi nagyságára (itt 25x25 cm). A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, ráfektetjük a tésztát. Megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel.
- 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, míg világos sárga színt nem kap.
- Ekkor megkenjük baracklekvárral, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék
- A töltelékhez valókat robotgéppel simára keverjük, és a kihűlt tészta tetején egyenletesen elsimítjuk, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Tetejére
- A tojásfehérjét a gyümölcscukorral és a fél rúd vanília kikapart magjaival kemény habbá verjük.
- A habot habzsákból ferdén a megsült túró tetejére nyomjuk csíkokban (kb. 2 tojásfehérje fogy el).
- A maradék tojásfehérjéhez robotgéppel hozzákeverjük a baracklekvárt, és az így kapott habbal töltjük ki a fehér habcsíkok közötti réseket.
- 3-4 percre visszatoljuk a 160 fokos sütőbe, és rászárítjuk a habot.
- Kihűlve felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5426
- Feltöltés dátuma: 2015. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Házi feladatként kaptam a fiamtól, mert szerinte ez az egy finom süti található az iskola büféjében. Nem maradhattam le.