r
Nosalty Logó

Rákóczi rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rákóczi rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 504 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 3028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 504 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4106.8 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 3028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A felsoroltakból, a hozzávalók fokozatos adagolásával tésztát keverünk, majd olajjal kikent palacsintasütőben 12 db palacsintát sütünk. A tej-víz arányát mindenki kedve szerint adagolja.

A töltelékhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét félretesszük pihenni a hűtőbe. A sárgájákat a tejszínnel, 80 g porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót is, és krémmé keverjük.
  2. A lekvárt átforrósítjuk, ha túl sűrű, vízzel hígítjuk.
  3. 1 tk vajjal kikenünk egy kerek tűzálló tálat (nálam ez a pitesütő volt). A palacsintákat felváltva a túróval és a lekvárral megkenjük, és szépen feltornyozzuk őket. A tetejét megkenjük a maradék vajjal, megszórjuk vékonyan porcukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt egy kicsit összesütjük.
  4. Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény, majd a másik csomag vaníliás cukorral és a maradék 40 g porcukorral tömör, fényes habbá verjük. Beletöltjük habzsákba.
  5. Kivesszük a rakott palacsintát a sütőből, tetejét berácsozzuk a tojásfehérjével, és forró (220 fokos) sütőben addig sütjük, amíg a tojáshab pirulni kezd. Még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5728
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 31.

Ajánló

A töltelékbe, ha szeretjük, mazsolát is tehetünk. Szerintem tökéletes ebéd egy jó kis leves után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különösebb story nincsen, már ezer éve kinéztem magamnak a receptet Lajos Mari szakácskönyvében. Végre eljött a pillanat, hogy megcsináljam ezt a finomságot.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...