r
Nosalty Logó

Rákkal töltött padlizsán gombás hercegnőburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie
Rákkal töltött padlizsán gombás hercegnőburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A körethez

Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A körethez

Összesen 1671 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A körethez

Összesen 69 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3551.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1393 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1829.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    3641 micro
  • β-crypt
    508 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2638 micro
Összesen 1671 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    325 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A körethez

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, majd a húsát bevagdaljuk. Felforrósítjuk az olaj felét, kis lángon 5-6 perc alatt megsütjük a padlizsánokat vágott felükkel lefelé. Ezután a húsát kikanalazzuk, kb. fél centis peremet hagyjunk a padlizsánoknak. A kivájt húst apróra vagdaljuk.
  2. A rákot megmossuk és hagyjuk kiengedni.
  3. A hagymát és a paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk.
  4. A maradék olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsomot, beleszórjuk a lisztet, sóval és borssal ízesítjük, majd 3 ek. vízzel meglocsoljuk. Lassú tűzön 5 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt és a rákot. Még 2-3 percig főzzük, és ezzel kész is a ragu.
  5. A padlizsánhéjakat megtöltjük a rákos raguval, megszórjuk sajttal, majd alufóliával letakarva betesszük az előmelegített sütőbe 20 percre. Utána levesszük a fóliát és még 5 percig pirítjuk.
  6. A körethez a krumplit és a gombát megtisztítjuk és felaprítjuk. A krumplit sós vízben megfőzzük.
  7. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd a gombát, sóval, pirospaprikával ízesítjük, és egy kis vizet hozzáadva 20 percig pároljuk. Ha elkészült, lehűtjük, majd turmixoljuk.
  8. A megfőtt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Nyomózsák segítségével kis halmokat nyomunk egy tepsibe, és 15-20 perc alatt készre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4084
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Kiskegyed konyhája illetve a Fanni konyha legújabb számában találtam, egy ott meghirdetett verseny győztes receptje:). Én a magam részéről még nem kötöttem barátságot a vízi állatokkal, így készült darált húsos verzió is, de aki kóstolta a rákosat, finomnak találta. Kétségkívül izgalmasabbnak hangzik a garnélával, mint egy snassz darált hússal. Az eredeti recept szerint a köretbe nem kell bors, de mivel én bors-fanatikus vagyok, így nem tudtam kihagyni ebből sem, szerintem nem ártott neki. Még szerettem volna mozzarella golyókat is csempészni a padlizsánok tetejére, de olyan sok lett a ragu, hogy egyszerűen már nem fért rá sehogysem...Majd legközelebb.

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...