Rákkal töltött padlizsán gombás hercegnőburgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Angie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A padlizsánhoz
-
200g padlizsán48 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
71 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
50g gomba11 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
35 kcal
-
6 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g tej4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
418
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A padlizsánhoz
-
800g padlizsán190 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
200g gomba43 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
23 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g tej17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1671
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A padlizsánhoz
-
33.6g padlizsán8 kcal
-
8.4g garnéla6 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
12.6g paradicsom2 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
8.4g gomba2 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
21g burgonya12 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
69
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 888 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 457.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 910 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 660 micro
Összesen
418
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 95.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3551.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1393 mg
-
Nátrium 1256 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1829.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 832 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 437 micro
-
Kolin: 669 mg
-
Retinol - A vitamin: 493 micro
-
α-karotin 366 micro
-
β-karotin 3641 micro
-
β-crypt 508 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 2638 micro
Összesen
1671
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 325 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
A padlizsánhoz
-
2 db padlizsán
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 db paradicsom
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A körethez
-
20 dkg gomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
50 dkg burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek fűszerpaprika
-
2 ek vaj
-
2 db tojássárgája
-
3 ek tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánhoz
- A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, majd a húsát bevagdaljuk. Felforrósítjuk az olaj felét, kis lángon 5-6 perc alatt megsütjük a padlizsánokat vágott felükkel lefelé. Ezután a húsát kikanalazzuk, kb. fél centis peremet hagyjunk a padlizsánoknak. A kivájt húst apróra vagdaljuk.
- A rákot megmossuk és hagyjuk kiengedni.
- A hagymát és a paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk.
- A maradék olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsomot, beleszórjuk a lisztet, sóval és borssal ízesítjük, majd 3 ek. vízzel meglocsoljuk. Lassú tűzön 5 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt és a rákot. Még 2-3 percig főzzük, és ezzel kész is a ragu.
- A padlizsánhéjakat megtöltjük a rákos raguval, megszórjuk sajttal, majd alufóliával letakarva betesszük az előmelegített sütőbe 20 percre. Utána levesszük a fóliát és még 5 percig pirítjuk.
- A körethez a krumplit és a gombát megtisztítjuk és felaprítjuk. A krumplit sós vízben megfőzzük.
- Az olajon megpároljuk a hagymát, majd a gombát, sóval, pirospaprikával ízesítjük, és egy kis vizet hozzáadva 20 percig pároljuk. Ha elkészült, lehűtjük, majd turmixoljuk.
- A megfőtt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Nyomózsák segítségével kis halmokat nyomunk egy tepsibe, és 15-20 perc alatt készre sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4084
- Feltöltés dátuma: 2010. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Angie
13 recept
A receptet a Kiskegyed konyhája illetve a Fanni konyha legújabb számában találtam, egy ott meghirdetett verseny győztes receptje:). Én a magam részéről még nem kötöttem barátságot a vízi állatokkal, így készült darált húsos verzió is, de aki kóstolta a rákosat, finomnak találta. Kétségkívül izgalmasabbnak hangzik a garnélával, mint egy snassz darált hússal. Az eredeti recept szerint a köretbe nem kell bors, de mivel én bors-fanatikus vagyok, így nem tudtam kihagyni ebből sem, szerintem nem ártott neki. Még szerettem volna mozzarella golyókat is csempészni a padlizsánok tetejére, de olyan sok lett a ragu, hogy egyszerűen már nem fért rá sehogysem...Majd legközelebb.