r
Nosalty Logó

Rahátos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Rahátos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 8024 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    243.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4886.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1278.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 8024 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dl tejet megmelegítünk, 1 evőkanál cukrot elkavarunk benne, s felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A kétféle lisztet és sót elvegyítjük, összemorzsoljuk a margarinnal.
  3. A liszhez adjuk a tojássárgákat, cukrot, citromhéjat, élesztős tejet, s összegyúrjuk még annyi meleg tejjel, hogy kemény tésztát kapjunk. Megdagasztjuk. Pici liszttel leszórjuk, letakarjuk.
  4. Kb. egy óra alatt meleg helyen megkelesztjük.
  5. A rahátot kisebb, kb. ujjnyi vastag hasábokra vágjuk.
  6. Ha megkelt, 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk, s elosztjuk rajtuk a rahátot, feltekerjük.
  7. Még fél órát kelesztjük.
  8. Lekenjük tojássárgával, előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 36820
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

Dióval vagy mákkal, mazsolával, csokidarabkával, cukros kakaóval is tölthető ez a kalács. Én egyszerre többféle töltelékkel szoktam készíteni, hogy mindenki elégedett legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rahát török édesség, más néven szultánkenyér. Romániában kapható. Nem tudom, Magyarországon miért nem terjedt el, pedig itt is időztek eleget a törökök. Mikor hazautazunk Erdélybe, mindig felpakolunk raháttal, mert szeretjük kifli vagy kalács töltelékének használni, vagy csak úgy nasizni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...