r
Nosalty Logó

Ragacsos kínai csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hankusz Sára
Ragacsos kínai csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bundázott csirke

Máz

Összesen 465 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bundázott csirke

Máz

Összesen 1859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bundázott csirke

Máz

Összesen 140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 465 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4875.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    2187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    580 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 1859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1810 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A bundázott csirke

Máz

Elkészítés

A bundázott csirke

  1. A csirkét felvágjuk kisebb darabokra és besózzuk. Egy tálban összeöntjük a lisztet, a keményítőt, a tojássárgáját, egy kis sót, a 2 ek olajat, a sütőport és annyi vizet, amennyit felvesz.
  2. A csirkedarabokat ebbe beleforgatjuk, majd a forró olajban aranybarnára sütjük őket.
  3. Ha kész a máz, mindegyik csirkét alaposan bekenjük vele. Jó étvágyat!

Máz

  1. A máz hozzávalóit egy edényben alaposan összekeverjük és az aranybarnára sült bundás csirkéket bekenjük vele.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 841
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 153
  • Össznézettség: 38429
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 14.

Ajánló

Rizzsel vagy kínai mungóbabcsírasalátával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ragacsos kínai csirke
Hankusz Sára 164 recept

Amikor a kínai kifőzdékben járok, sokszor erre a szezámmagos húsra esik a választásom, hiszen nagyon finom az ízvilága. Ételallergiám miatt, gondoltam elkészítem otthon, így ebben az esetben búcsút mondtunk a tojásfehérjének, ami csak jól állt a fogásunknak.

Hozzávalók

A bundázott csirke

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...