Raffaello torta Vicikó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
55 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
3 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
46 kcal
-
80g őszibarack30 kcal
-
30g raffaello golyó182 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
A tetejére
-
55 kcal
-
13g raffaello golyó81 kcal
Összesen
1021
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
50g kókuszreszelék330 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
19 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
A krémhez
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
480g őszibarack180 kcal
-
180g raffaello golyó1094 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A tetejére
-
50g kókuszreszelék330 kcal
-
80g raffaello golyó486 kcal
Összesen
6133
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
2.5g kókuszreszelék16 kcal
-
6.2g vaj45 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
24g őszibarack9 kcal
-
55 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
A tetejére
-
2.5g kókuszreszelék16 kcal
-
24 kcal
Összesen
305
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 77.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 156.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 420 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
1021
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 463.3 g
-
Telített zsírsav 299 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3909.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1540 mg
-
Nátrium 1140 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.6 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 940.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2633 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 747 mg
-
Retinol - A vitamin: 2519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1244 micro
-
β-crypt 326 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1411 micro
Összesen
6133
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 g kókuszreszelék
-
125 g vaj
-
100 g cukor
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
100 g finomliszt
-
2 tk sütőpor
A krémhez
-
100 g sárgabaracklekvár
-
480 g őszibarack
-
18 db raffaello golyó
-
500 ml habtejszín
A tetejére
-
50 g kókuszreszelék
-
8 db raffaello golyó
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a kókuszreszeléket egy serpenyőben kissé megpirítjuk, majd kihűtjük.
- A puha vajat a cukorral kikeverjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk,egyesével a sárgákat a cukros vajhoz adjuk, és jól elkeverjük.
- A fehérjéket kemény habbá felverjük. A liszthez adjuk a sütőport, és beleszitáljuk a sárga masszába. Egy-két kanálnyi habbal fellazítva elkeverjük, majd az összes habot beletesszük, és óvatosan beleforgatjuk.
- Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára, hústűpróbáig sütjük.
- Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. Majd megkenjük a lekvárral, és a lecsepegtetett, vékony szeletekre vágott barackokkal befedjük a tortát. Hagyjunk 2-3 db félbarackot a díszítéshez!
- A 18 db Raffaello golyót összetörjük, a mandulát előtte vegyük ki belőle, azt pedig külön, késsel összevágjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és beletesszük a széttördelt golyókat és a megvágott mandulát.
- Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, és rákenjük a tortára.
- A maradék barackkal és a további Raffaello golyókkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6699
- Feltöltés dátuma: 2013. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Vicikó
251 recept
Németországban élő rokonunktól, férjem unokahúgától, nekem egyben legjobb barátnőmtől kaptam ezt a receptet. A sztori pedig az, hogy év elején, augusztusban, új kolléganő érkezett hozzájuk. Konkrétan egy óvodáról van szó, ahova az első egy-két nap csak az óvónénik mennek be. Namármost, az új kolléganő okos volt.;-) Úgy kezdte az első napját, hogy beállított egy ilyen tortával! Négyen-öten vannak óvónők, és pillanatok alatt el is fogyott a torta. A sztori végét kitalálhatjuk... A új kolléganővel minden rendben van. Maradhatott! Persze rögtön elkérte barátnőm is a receptet, és mivel áradozott róla, hogy ez milyen finom, így én is elkészítettem. Bizony finom!:-)