r
Nosalty Logó

Raffaello torta Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Raffaello torta Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1021 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1021 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    463.3 g
  • Telített zsírsav
    299 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    326 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 6133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a kókuszreszeléket egy serpenyőben kissé megpirítjuk, majd kihűtjük.
  2. A puha vajat a cukorral kikeverjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk,egyesével a sárgákat a cukros vajhoz adjuk, és jól elkeverjük.
  4. A fehérjéket kemény habbá felverjük. A liszthez adjuk a sütőport, és beleszitáljuk a sárga masszába. Egy-két kanálnyi habbal fellazítva elkeverjük, majd az összes habot beletesszük, és óvatosan beleforgatjuk.
  5. Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára, hústűpróbáig sütjük.
  6. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. Majd megkenjük a lekvárral, és a lecsepegtetett, vékony szeletekre vágott barackokkal befedjük a tortát. Hagyjunk 2-3 db félbarackot a díszítéshez!
  7. A 18 db Raffaello golyót összetörjük, a mandulát előtte vegyük ki belőle, azt pedig külön, késsel összevágjuk.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, és beletesszük a széttördelt golyókat és a megvágott mandulát.
  9. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, és rákenjük a tortára.
  10. A maradék barackkal és a további Raffaello golyókkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6699
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Raffaello torta Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Németországban élő rokonunktól, férjem unokahúgától, nekem egyben legjobb barátnőmtől kaptam ezt a receptet. A sztori pedig az, hogy év elején, augusztusban, új kolléganő érkezett hozzájuk. Konkrétan egy óvodáról van szó, ahova az első egy-két nap csak az óvónénik mennek be. Namármost, az új kolléganő okos volt.;-) Úgy kezdte az első napját, hogy beállított egy ilyen tortával! Négyen-öten vannak óvónők, és pillanatok alatt el is fogyott a torta. A sztori végét kitalálhatjuk... A új kolléganővel minden rendben van. Maradhatott! Persze rögtön elkérte barátnőm is a receptet, és mivel áradozott róla, hogy ez milyen finom, így én is elkészítettem. Bizony finom!:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...