r
Nosalty Logó

Raffaello torta fondant bevonattal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS37 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Anikusz
Raffaello torta fondant bevonattal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A pillecukor fondanthoz

1160
Kalória
11.2g
Fehérje
165g
Szénhidrátok
52.9g
Zsír
49.1g
Víz
162.8g
Koleszterin
4.6g
Rost
134g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A pillecukor fondanthoz

Összesen 1160 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A pillecukor fondanthoz

Összesen 9257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A pillecukor fondanthoz

Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1160 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    423 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6353.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1720 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    1874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1320.1 g
  • Cukor
    1072 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2826 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 9257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, míg a cukor el nem olvad.
  3. Mikor ez megtörtént, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos liszet.
  4. Margarinozott, lisztezett formába töltjük, tűpróbáig sütjük (halvány rózsaszín). A piskótát kihűtjük.
  5. Krém elkészítése:
  6. A tejet feltesszük forrni.
  7. A tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és az összes cukorral (kis kézi rugós habverő), majd ezt beleöntjük a forró tejbe, végig keverjük a habverővel. Ne ijedjünk meg, ha nagyon kemény és darabos, pont így lesz jó.
  8. A pudingot kihűtjük.
  9. A szobahőmérsékleten puhult margarint habosra keverjük géppel, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot, végül a kókuszreszeléket. Ezt jó alaposan eldolgozzuk, hogy krémes legyen.
  10. A piskótát legalább 4 rétegbe vágjuk, de nem baj, ha nem sikerül, az ízén nem változtat! :-)
  11. Majd megtöltjük. A piskótát kívülről is bevonjuk, majd a hűtőbe tesszük pár órára dermedni egy kicsit. Ezután fondanttal tetszés szerint bevonjuk.
  12. Pillecukor fondant készítése:
  13. A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe, fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá.
  14. Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot, majd mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk.
  15. Mikor már elég szilárd az állapota, egyben marad, de jól formázható, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába pár órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Születésnapra készült sok-sok szeretettel...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!