Raffaello torta fondant bevonattal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Anikusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g kókuszreszelék83 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g margarin9 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
15g tojássárgája48 kcal
-
43 kcal
-
63g tej35 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
13g kókuszreszelék83 kcal
A pillecukor fondanthoz
-
19g pillecukor60 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
2g víz0 kcal
-
6g margarin45 kcal
Összesen
1160
kcal
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
A pillecukor fondanthoz
-
150g pillecukor477 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
16g víz0 kcal
-
50g margarin359 kcal
Összesen
9257
kcal
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
8.9g tojásfehérje5 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
3.7g kókuszreszelék24 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
18.5g tej10 kcal
-
9.2g margarin66 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
3.7g kókuszreszelék24 kcal
A pillecukor fondanthoz
-
5.5g pillecukor18 kcal
-
18.5g porcukor72 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
1.8g margarin13 kcal
Összesen
342
kcal
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 794.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165 g
-
Cukor 134 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
1160
kcal
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.3 g
Zsír
-
Összesen 423 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6353.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1720 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 2270 mg
-
Nátrium 1874 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1320.1 g
-
Cukor 1072 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 392.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2996 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 290 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 1082 mg
-
Retinol - A vitamin: 2826 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1997 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1334 micro
Összesen
9257
kcal
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojásfehérje
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg kókuszreszelék
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
6 db tojássárgája
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
25 dkg margarin
-
10 dkg kókuszreszelék
A pillecukor fondanthoz
-
2 ek víz
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta elkészítése:
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, míg a cukor el nem olvad.
- Mikor ez megtörtént, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos liszet.
- Margarinozott, lisztezett formába töltjük, tűpróbáig sütjük (halvány rózsaszín). A piskótát kihűtjük.
- Krém elkészítése:
- A tejet feltesszük forrni.
- A tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és az összes cukorral (kis kézi rugós habverő), majd ezt beleöntjük a forró tejbe, végig keverjük a habverővel. Ne ijedjünk meg, ha nagyon kemény és darabos, pont így lesz jó.
- A pudingot kihűtjük.
- A szobahőmérsékleten puhult margarint habosra keverjük géppel, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot, végül a kókuszreszeléket. Ezt jó alaposan eldolgozzuk, hogy krémes legyen.
- A piskótát legalább 4 rétegbe vágjuk, de nem baj, ha nem sikerül, az ízén nem változtat! :-)
- Majd megtöltjük. A piskótát kívülről is bevonjuk, majd a hűtőbe tesszük pár órára dermedni egy kicsit. Ezután fondanttal tetszés szerint bevonjuk.
- Pillecukor fondant készítése:
- A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe, fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá.
- Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot, majd mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk.
- Mikor már elég szilárd az állapota, egyben marad, de jól formázható, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába pár órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 274
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 42834
- Feltöltés dátuma: 2012. február 08.
Ajánló
Raffaello szelet imádóknak íme a Raffaello torta! :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Anikusz
11 recept
Születésnapra készült sok-sok szeretettel...