r
Nosalty Logó

Raffaello torta Diakától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
diaka74
Raffaello torta Diakától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 7458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    459.5 g
  • Telített zsírsav
    268 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5506.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    1387 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.2 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1978 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1938 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 7458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, alaposan összekeverjük.
  2. Zsírpapírral bélelt, csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  3. Kivesszük a sütőből, várunk, hogy kicsit hűljön, majd kettévágjuk, hogy két tortalapot kapjunk. Míg sül a tészta, megfőzzük a krémet.

krém

  1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a pudingporokkal.
  2. A tejet felrakjuk főni, mikor már forró, beleöntjük a tojásos pudingport, és sűrűre főzzük. Ha kész, még melegen hozzákeverjük a fehér csokit. Várunk, míg legalább langyosra hűl, és hozzákeverjük a vajat is.
  3. A tészta egyik felére rákenjük a krém egyharmadát, majd rátesszük a tészta másik felét, és a maradék krémmel körbekenjük.

díszítés

  1. A torta oldalát mandulapehellyel díszítjük, a tetejét olvasztott csokival és raffaelló golyókkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1753
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
diaka74 24 recept

Imádjuk a raffaellót, így a párom szülinapi tortáját is ez a finomság ihlette.:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...