r
Nosalty Logó

Rác rétes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Morenka
Rác rétes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

493
Kalória
18.6g
Fehérje
69.2g
Szénhidrátok
14.9g
Zsír
72.1g
Víz
129.9g
Koleszterin
1.9g
Rost
28.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3940 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 240 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5927.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1903 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    577.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 3940 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot belekeverjük a langyos tejbe az élesztővel együtt, hagyjuk felfutni.
  2. A felfuttatott élesztőhöz keverjük az összes hozzávalót, ami a tésztához kell. Majd verjük hólyagosra hasonlóképp, mint a fánkot. Akkor jó, ha már nem ragad a tészta a kezünkhöz. Szükség esetén pótoljuk a lisztet. Egy nem ragacsos, de mégis puha tésztát kell kapnunk.
  3. Kelesszük a tésztát langyos helyen kb. 45 percig. Ekkor kenjük meg a tészta felső részét olvasztott vajjal, és kelesszük tovább, míg a tészta ellaposodik, kb. még fél órát.
  4. A kezünkkel húzzuk szét a tésztát hasonlóképp, mint ahogy a rétestésztát, csak ne olyan vékonyra.
  5. Kenjük a tölteléket a tésztára, és tekerjük fel, mint a rétest. A feltekert tésztát sodorjuk 8-as formába, és fektessük zsírpapírral bélelt tepsibe.
  6. Kelesszük még kb. 45 percet, majd 1 tojássárgájával kenjük le.
  7. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára (kb. 45 perc).

A töltelékhez

  1. A túrót a tejszínnel, a cukorral, vaníliás cukorral és tojással keverjük el. (Én botmixerrel szoktam, így csomómentes lesz.)
  2. A túrós töltelékhez keverjük a grízt és a mazsolát is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagymamám receptje, mindig degeszre ettem magam belőle. Most magam is megpróbálkoztam elkészíteni, és mindenki nagyon szerette.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!