r
Nosalty Logó

Qabuli Palaw

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Qabuli Palaw
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A répához és mazsolához

A rizshez

Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A répához és mazsolához

A rizshez

Összesen 6080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A répához és mazsolához

A rizshez

Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    350.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8118 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1633 mg
  • Nátrium
    5623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1602.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1335 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1531 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11803 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 6080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A répához és mazsolához

A rizshez

Elkészítés

A húshoz

  1. Elsőként a húst tesszük fel. A hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk. Egy lábasba kevés olajat öntünk, rátesszük az összes hagymát, és teljesen barnára, csaknem feketére pirítjuk. Eközben a csirkecombokat megmossuk, ha egész combokat vettünk, kettévágjuk, lebőrözzük. Ha már szinte fekete a hagymánk, elhelyezzük rajta a csirkecombokat, rászórunk 1 tk. garam masalat, 2 kk. sót, 7 db szegfűszeget, 5 db zöld kardamomt, melyet előtte késsel kilapítunk, hogy a magjai majd kibújhassanak belőle (ha kardamomport használunk, akkor 3-4 ek.), felöntjük annyi vízzel, amely elfedje, lefedjük, és puhára főzzük közepes lángon.
  2. Elkészítjük a rizsre kerülő mazsolát és répát. A répákat meghámozzuk, nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben nagyjából 2 dl olajat felforrósítunk, majd beletesszük a répát. Mikor már félig átsült, hozzáadjuk a mazsolát is, és ezzel együtt kb. 3-4 percig sütjük még, majd papírtörlőre kiszedjük. Ha az olaj lecsepegett, akkor folpackba csomagoljuk külön a mazsolát és külön a répát.
  3. Ha a húsunk megfőtt és szép barna színű lett, kivesszük őket a főzőléből, félretesszük. A főzőlevet leszűrjük, hogy a fűszerek már ne legyenek benne, viszont a levet megtartjuk.
  4. Elkészítjük az afgán rizst. Egy nagyobb lábasban teszünk fel vizet melegedni. Eközben a rizst megmossuk, és vízben ázni hagyjuk. Mikor a vizünk felforrt, a rizst beletesszük. Félpuhára főzzük (akkor jó, mikor egy szemet két ujjunkkal szét tudunk már nyomni, de még érzünk a közepében egy kis keménységet). Ezt követően leszűrjük. Abba az edénybe, melyben a rizst főztük, 1 ek olajat öntünk, majd erre visszaöntjük a rizsünket. Ekkor öntjük rá a húsfőzésből megmaradt, még meleg levet, összekeverjük vele, ráhelyezzük a húsokat, és a folpackban lévő mazsolát és répát, lefedjük, és nagyon alacsony tűzön készre pároljuk. (Ha esetleg sótlannak érezzük, mehet rá még ekkor egy kis só.)
  5. Jöhet a tálalás. Fogunk egy nagyobb méretű tálcát (kör alakún mutat igazán jól, Afganisztánban kimondottan erre gyártott tálalókat lehet kapni), ráhalmozunk rizst, erre jönnek a húsok, majd betakargatjuk újra rizzsel, erre pedig rászórjuk a mazsolát és répát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5102
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Afganisztán népszerű étele, mely ünnepekkor, családi összejövetelek alkalmával kivétel nélkül mindig az asztalra kerül. Kissé pepecselős az elkészítése, de abszolút nem nehéz, a végeredmény pedig kárpótolja a belefektetett időt.

Hozzávalók

A húshoz

A répához és mazsolához

A rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...