Pychotka - Hencegő
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rumiszivi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
6 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
A habhoz
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
45g porcukor174 kcal
-
13 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
-
1g dió5 kcal
A krémhez
-
125g tej70 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
19 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
6 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
1095
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
A habhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
270g porcukor1045 kcal
-
76 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
5g dió33 kcal
A krémhez
-
750g tej420 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
114 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g vaj1076 kcal
Összesen
6582
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
13.4g finomliszt49 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
A habhoz
-
7.1g tojásfehérje4 kcal
-
12.1g porcukor47 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
2.7g lekvár/ dzsem7 kcal
-
0.2g dió1 kcal
A krémhez
-
33.5g tej19 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
Összesen
296
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 56.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 673.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 466 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
1095
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 98.2 g
Zsír
-
Összesen 337.7 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2055 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4042.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 1399 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 1276 mg
-
Nátrium 1008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 784.4 g
-
Cukor 462 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 322.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2851 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 1095 mg
-
Retinol - A vitamin: 2794 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 659 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1374 micro
Összesen
6582
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 bögre finomliszt
-
1.5 kk sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 bögre porcukor
-
200 g vaj
-
4 db tojássárgája
A habhoz
-
4 db tojásfehérje
-
1.5 bögre porcukor
-
2 csapott ek étkezési keményítő
A krémhez
-
0.8 l tej
-
4 csapott ek finomliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
2 db tojássárgája
-
3 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
150 g vaj
Elkészítés
A tésztához
- Atészta készítése: Alisztet összekeverjük aporcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és összemorzsoljuk avajjal, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Összedolgozzuk, és hideg helyen tartjuk.
- Közben elkészítjük akrémet: egy tálba teszünk egy kevés tejet, hozzáadjuk asimalisztet és a keményítő lisztet, avaníliás cukrot, porcukrot és atojássárgákat, jól összekeverjük. Amásik lábasban amaradék tejet feltesszük főzni, majd hozzákeverjük alisztes tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. Akihűlt krémet összekeverjük a vajjal, majd simára keverjük.
- Közben kisodorjuk atésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd lekenjük lekvárral.
- A tojásfehérjét aporcukorral és a keményítő liszttel jó keményre felverjük (ha felfordítjuk az edényt, ne csurogjon ki a fehérje).
- Alekváros tésztára lekenjük atojásfehérjét, megszórjuk mandulával vagy dióval, előremelegített sütőben 15 percig sütjük 180 fokon, 25 percig 170 fokon, majd még 10 percet pihentetjük aforró sütőben. Majd kettévágjuk.
- Összeállítás: a tészta egyik felét lekenjük akrémmel, majd rátesszük a tészta másik felét. Hideg helyen kb. 4-5 órát hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőben.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x37
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 275
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 20105
- Feltöltés dátuma: 2012. október 08.
Ajánló
Próbáljátok ki ... lehet, hogy jobban sikerül, mint nekem :))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rumiszivi
91 recept
Már egy pár hónapja nézegetem ezt a receptet, nagyon megtetszett, keresgéltem az alkalmat, hogy elkészítsem... Az alkalom csak nem akart jönni, így hát ma nekifogtam elkészíteni és ilyenné sikeredett. :D Az interneten a youtube oldalán találtok segítséget az elkészítéshez. 0,25 l bögrében mértem a hozzávalókat, de azért lemértem konyhai mérlegen is, hogy kb. tudjam miből mennyit kell tenni, ezért a zárójelben feltüntetett adatok csak információképp szolgálnak.