r
Nosalty Logó

Puszedli cukorbetegeknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Puszedli cukorbetegeknek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2082 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    147.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2588.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 2082 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 398 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálba tegyük bele a kétféle lisztet, a csipet sót, a szódabikarbónát, a mézes fűszerkeveréket, a reszelt citromhéjat, és alaposan keverjük össze.
  2. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.
  3. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, az eritritet, a vaníliaaromát és a habtejszínt, majd keverjük simára.
  4. Ezután öntsük a lisztes keverékhez, és keverőkanállal alaposan keverjük össze, majd fóliázzuk le a tálat, és tegyük be éjszakára a hűtőbe. (Összekeverés után egy lágyabb masszát fogunk kapni, de mire a sütésre kerül a sor a hűtőben megdermed, és könnyen tudjuk majd formázni.)
  5. Közvetlenül sütés előtt vegyük ki a tálat a hűtőből, majd nedves kézzel, formázzunk nagyobb diónyi golyókat a masszából, és egymástól kicsit távolabb helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 14-16 percig.
  7. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint mártsuk olvasztott csokoládéba.
  8. A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, adjuk hozzá az étolajat, majd gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.
  9. Ezután szúrjunk villát a puszedli aljába, majd mártsuk bele az olvasztott csokoládéba. A felesleget hagyjuk lefolyni, majd óvatosan tegyük vissza a sütőpapírra, és szobahőmérsékleten hagyjuk száradni.
  10. Sütés után azonnal puha, és rögtön fogyasztható. Száraz, hűvös helyen letakarva hosszabb ideig eltartható. Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek és finomabb, valamit még puhább lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukorbetegeknek sem kell lemondani a puszedliről.... Ugyan nem mézes puszedli, de az ízén ezt észre sem venni, és nagyon finom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...