Puncstorta kicsit másként dióval kávéval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
31g finomliszt112 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj9 kcal
Töltelék
-
87 kcal
-
13g dió82 kcal
-
9g rum20 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g víz0 kcal
Tetejére
-
35 kcal
-
63g cukorfondant216 kcal
Összesen
814
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
247g finomliszt899 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
Töltelék
-
250g sárgabaracklekvár695 kcal
-
100g dió654 kcal
-
70g rum162 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
2g instant kávé0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g víz0 kcal
Tetejére
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
500g cukorfondant1730 kcal
Összesen
6516
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskóta
-
19.8g tojás25 kcal
-
11.1g finomliszt40 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
Töltelék
-
11.3g sárgabaracklekvár31 kcal
-
4.5g dió29 kcal
-
3.2g rum7 kcal
-
2.3g mazsola7 kcal
-
0.1g instant kávé0 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
4.5g víz0 kcal
Tetejére
-
4.5g sárgabaracklekvár13 kcal
-
22.5g cukorfondant78 kcal
Összesen
292
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.9 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
814
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.4 g
Zsír
-
Összesen 112.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1462 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6873.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 1345 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 2691 mg
-
Nátrium 2288 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1223.5 g
-
Cukor 941 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 591.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 689 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 1246 mg
-
Retinol - A vitamin: 687 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2001 micro
Összesen
6516
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
Piskóta
Töltelék
-
25 dkg sárgabaracklekvár
-
0.7 dl rum
-
5 dkg mazsola
-
2 g instant kávé
-
10 dkg cukor
-
1 dl víz
Tetejére
-
10 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet 2-3 részletben hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk.
- Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Töltelék
- A kihűlt piskótának vékonyan levágjuk a tetejét. A belsejét kivágjuk (kb. 40 dkg), és összetépkedjük kisebb darabokra. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
- A vizet a cukorral felforraljuk, és kevergetjük ameddig a cukor elolvad. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a kávéport. A mazsoláról is leöntjük a rumot, és a kávés szirupba keverjük.
- A szirupba belekeverjük a piskóta szétvágott belsejét, a mazsolát. Összekeverjük. Ezután megszórjuk a dióval, és ezzel is összeforgatjuk.
- A sárgabaracklekvárral kikenjük a piskótánk belsejét, és a torta tetejének az alját is. Beletöltjük a tölteléket, rátesszük a tetejét. Ráteszünk egy sütőpapírt, és egy éjszakára súllyal lenyomva préseljük.
Tetejére
- Másnap vékonyan körbe bekenjük a sárgabaracklekvárral.
- A fondantot sütőpapíron kinyújtjuk nagyobbra, mint a torta átmérője, és bevonjuk vele a tortát. Az oldalára is rásimítjuk. A maradékot körben levágjuk.
- Hűtőbe tesszük pár órára.
- Szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5178
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Édesanyám 75.-ik születésnapjára készítettem a fehér lúdláb torta marcipánnal mellé. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 308 kalória van.