r
Nosalty Logó

Puncstorta kicsit másként dióval kávéval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Puncstorta kicsit másként dióval kávéval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Tetejére

814
Kalória
15.3g
Fehérje
152.9g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
73.9g
Víz
182.7g
Koleszterin
2.4g
Rost
117.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Összesen 814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Összesen 6516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6873.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2691 mg
  • Nátrium
    2288 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1223.5 g
  • Cukor
    941 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    591.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2001 micro
Összesen 6516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet 2-3 részletben hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Töltelék

  1. A kihűlt piskótának vékonyan levágjuk a tetejét. A belsejét kivágjuk (kb. 40 dkg), és összetépkedjük kisebb darabokra. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  2. A vizet a cukorral felforraljuk, és kevergetjük ameddig a cukor elolvad. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a kávéport. A mazsoláról is leöntjük a rumot, és a kávés szirupba keverjük.
  3. A szirupba belekeverjük a piskóta szétvágott belsejét, a mazsolát. Összekeverjük. Ezután megszórjuk a dióval, és ezzel is összeforgatjuk.
  4. A sárgabaracklekvárral kikenjük a piskótánk belsejét, és a torta tetejének az alját is. Beletöltjük a tölteléket, rátesszük a tetejét. Ráteszünk egy sütőpapírt, és egy éjszakára súllyal lenyomva préseljük.

Tetejére

  1. Másnap vékonyan körbe bekenjük a sárgabaracklekvárral.
  2. A fondantot sütőpapíron kinyújtjuk nagyobbra, mint a torta átmérője, és bevonjuk vele a tortát. Az oldalára is rásimítjuk. A maradékot körben levágjuk.
  3. Hűtőbe tesszük pár órára.
  4. Szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Édesanyám 75.-ik születésnapjára készítettem a fehér lúdláb torta marcipánnal mellé. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 308 kalória van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!