r
Nosalty Logó

Puncsszelet ahogy Klivi készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Puncsszelet ahogy Klivi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A színes piskótához

A sziruphoz

Összesen 764 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A színes piskótához

A sziruphoz

Összesen 4583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A színes piskótához

A sziruphoz

Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 764 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3243.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    743.3 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2259 micro
Összesen 4583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A színes piskótához

A sziruphoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük az olajos piskótát, majd ha langyosra hűlt, lapjában kettévágjuk.
  2. A színes piskótát ugyanúgy készítjük, mint a 6 tojásosat, de a liszt hozzáadása után három részre osztjuk. 1/3-át meghagyjuk sárgán, 1/3-ába belekeverjük a kakaót, a 3. részt pedig rózsaszínűre színezzük pár csepp piros ételfestékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe váltakozva teszünk a háromféle masszából, majd a végén villával összehúzzuk, hogy mindháromból jusson mindenhova, és a színek keveredjenek. Megsütjük.
  3. Elkészítjük a szirupot. A vizet felforraljuk a cukorral, és addig keverjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a rumot is.
  4. Összeállítjuk a süteményt. Az alsó sárga lapot meglocsoljuk a szirup felével, majd bőven megkenjük baracklekvárral. Ráhelyezzük a tarka piskótát, amit szintén belocsolunk sziruppal. Erre is lekvárt kenünk, majd ráhelyezzük a felső sárga lapot. Tenyerünkkel óvatosan lenyomkodjuk, hogy a rétegek biztosan összetapadjanak.
  5. Hosszúkásra szeleteljük, és tálaláskor megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×34
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 28440
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

Ha valaki fokozni szeretné, puncs pudingból készíthet főzött krémet is hozzá, amit a lekvár fölé kenhet. A lekvárt akkor elég vékonyabb rétegben is rákenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Biztosan soknak tűnik a 9 db tojás, de aki nem sajnálja, készítse el bátran, mert egy szép magas, kiadós és mutatós süteményt kap.

Hozzávalók

A piskótához

A színes piskótához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...