r
Nosalty Logó

Puncsos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Puncsos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 5236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 5236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Tészta

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. Egy robotgéppel simára keverjük a margarint, kisebb adagokban hozzáadjuk a kétféle cukrot és a sót, egynemű masszává dolgozzuk össze.
  2. Ezután egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd adagokban belekeverjük a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, és a tejnek kb a felét.
  3. A tészta felét egy vajjal kikent és lisztezett kuglóf formába simítjuk. A pudingport, három evőkanál cukrot, 1 teáskanál sütőport elkeverünk a maradék tejjel és a pár csepp festékkel.
  4. Ezután a sárga tészta tetejére kanalazzuk, és egy villával spirált rajzolunk bele, hogy márványos legyen.
  5. Sütés 180 fokon kb. 55 perc, tűpróba. Ha megsült, egy sütőpapíros rácsra tesszük hűlni.

Máz

  1. A mázhoz valókat simára keverjük, és a kuglófra csurgatjuk, végül színes cukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6029
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puncsos kuglóf
Katharosz 499 recept

Régóta kipróbálásra várt ez a dekoratív külsejű, nagyon finom állagú kuglóf-különlegesség, nálunk bevált.

Hozzávalók

Tészta

Máz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...