Puncskrémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
23g finomliszt82 kcal
-
150g tej84 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
38g rum87 kcal
-
6g mazsola16 kcal
-
70 kcal
A csokimázhoz
-
25g tortabevonó137 kcal
-
18g vaj125 kcal
A díszítéshez
-
100g habtejszín292 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
27 kcal
Összesen
1824
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
90g finomliszt328 kcal
-
600g tej336 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g rum347 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A csokimázhoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
70g vaj502 kcal
A díszítéshez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
20g csokoládédara109 kcal
Összesen
7292
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
13g tojás16 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
23.5g tej13 kcal
-
11.8g porcukor46 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
5.9g rum14 kcal
-
0.9g mazsola3 kcal
-
3.9g sárgabaracklekvár11 kcal
A csokimázhoz
-
3.9g tortabevonó21 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
A díszítéshez
-
15.7g habtejszín46 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
0.8g csokoládédara4 kcal
Összesen
286
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 105.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1412.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 440 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.6 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 168.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 843 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
1824
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 91 g
Zsír
-
Összesen 421.7 g
-
Telített zsírsav 251 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5649.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 1761 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 1969 mg
-
Nátrium 1427 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 706.5 g
-
Cukor 527 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 675.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3430 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 1003 mg
-
Retinol - A vitamin: 3372 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 698 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1530 micro
Összesen
7292
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 dl tej
-
30 dkg porcukor
-
1.5 dl rum
-
1 marék mazsola
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A csokimázhoz
-
7 dkg vaj
A díszítéshez
-
4 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A mazsolát rumba áztatjuk.
- A tojásokat a porcukorral robotgéppel 20 percig keverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
- Amíg a piskóta sül, elkészítjük a sárgakrémet a következő módon: 4 eklisztet 4 dl tejjel sűrű krémmé főzzük, majd belekeverjük a 20 dkg porcukrot (elolvad), és hagyjuk kihűlni.
- A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sárgakrémet és a mazsolát.
- A piskótát kettévágjuk, és megkenjük barackízzel, majd a mégmeleg krémmel a piskóta másik részét is megkenjük barackízzel, majd ráhelyezzük a másik részére.
- 2 ek lisztből 2 dl tejből szintén sűrűkrémet főzünk az előbbi módon, és belekeverjük a 10 dkg porcukrot. Ha kihűlt, ezzel kenjük be a torta külsejét, és 1 órát hagyjuk pihenni.
- A habtejszínből és porcukorból elkészítjük a tejszínhabot, és ezzel díszítjük (+ esetleg csokidarát szórhatunk rá).
- Ha nem vonjuk be a torta külsejét krémmel, akkor bevonhatjuk csokimázzal is (vízgőz felett megolvasztjuk a tortabevonót a vajjal, majd ezzel vonjuk be) vagy cukormázzal is bevonhatjuk (eredeti recept így van), ami lehet bolti és saját készítésű is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13949
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.
Ajánló
Megjegyzés: A barackízt vékonyan kenjük a piskótára, különben túl intenzív lesz az íze. Ha hűtőben tároljuk, fogyasztás előtt ajánlatos 1 órával előbb kivenni, hogy a krém lágy legyen. Úgy sokkal sokkal finomabb.=)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A párommal 6 hónaposak lettünk, és arra az alkalomra készítettem puncstortát úgy, hogy sütöttem egy szimpla tortaformában piskótát, és a közepéből kivágtam egy szív alakú formát. Bár van szív alakú tepsim, a mérete túl nagynak bizonyult az alkalomhoz=). A maradék piskótát sem akartam, hogy kárbavesszen, ezért készült belőle a süti.