r
Nosalty Logó

Puncskrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncskrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 1824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 7292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 1824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    421.7 g
  • Telített zsírsav
    251 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5649.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1761 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.5 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3372 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 7292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát rumba áztatjuk.
  2. A tojásokat a porcukorral robotgéppel 20 percig keverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a sárgakrémet a következő módon: 4 eklisztet 4 dl tejjel sűrű krémmé főzzük, majd belekeverjük a 20 dkg porcukrot (elolvad), és hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sárgakrémet és a mazsolát.
  6. A piskótát kettévágjuk, és megkenjük barackízzel, majd a mégmeleg krémmel a piskóta másik részét is megkenjük barackízzel, majd ráhelyezzük a másik részére.
  7. 2 ek lisztből 2 dl tejből szintén sűrűkrémet főzünk az előbbi módon, és belekeverjük a 10 dkg porcukrot. Ha kihűlt, ezzel kenjük be a torta külsejét, és 1 órát hagyjuk pihenni.
  8. A habtejszínből és porcukorból elkészítjük a tejszínhabot, és ezzel díszítjük (+ esetleg csokidarát szórhatunk rá).
  9. Ha nem vonjuk be a torta külsejét krémmel, akkor bevonhatjuk csokimázzal is (vízgőz felett megolvasztjuk a tortabevonót a vajjal, majd ezzel vonjuk be) vagy cukormázzal is bevonhatjuk (eredeti recept így van), ami lehet bolti és saját készítésű is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13946
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.

Ajánló

Megjegyzés: A barackízt vékonyan kenjük a piskótára, különben túl intenzív lesz az íze. Ha hűtőben tároljuk, fogyasztás előtt ajánlatos 1 órával előbb kivenni, hogy a krém lágy legyen. Úgy sokkal sokkal finomabb.=)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párommal 6 hónaposak lettünk, és arra az alkalomra készítettem puncstortát úgy, hogy sütöttem egy szimpla tortaformában piskótát, és a közepéből kivágtam egy szív alakú formát. Bár van szív alakú tepsim, a mérete túl nagynak bizonyult az alkalomhoz=). A maradék piskótát sem akartam, hogy kárbavesszen, ezért készült belőle a süti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...