Puncsízű torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Puncsízű krém készítése
-
34 kcal
-
60g tej34 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
Piskóta készítése
-
14g finomliszt49 kcal
-
50g tojás62 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Összeállítás, díszítés
-
20g tortabevonó109 kcal
-
26g narancs9 kcal
-
15g eper5 kcal
-
60g ostya226 kcal
-
2g vaj14 kcal
Összesen
841
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Puncsízű krém készítése
-
90g puncs pudingpor343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
1000g növényi habtejszín2510 kcal
Piskóta készítése
-
135g finomliszt491 kcal
-
495g tojás623 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Összeállítás, díszítés
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
150g eper45 kcal
-
600g ostya2262 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
8404
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Puncsízű krém készítése
-
2.4g puncs pudingpor9 kcal
-
16.3g tej9 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
27.2g növényi habtejszín68 kcal
Piskóta készítése
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
13.4g tojás17 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Összeállítás, díszítés
-
5.4g tortabevonó30 kcal
-
7.1g narancs2 kcal
-
4.1g eper1 kcal
-
16.3g ostya61 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
226
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 798.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
841
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 201.6 g
Zsír
-
Összesen 376.2 g
-
Telített zsírsav 287 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1699 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7982.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 2050 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 419 mg
-
Foszfor 2687 mg
-
Nátrium 2589 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1020.6 g
-
Cukor 306 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 653.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 1322 mg
-
Retinol - A vitamin: 831 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 261 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2559 micro
Összesen
8404
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
Puncsízű krém készítése
Piskóta készítése
-
9 evőkanál finomliszt
-
9 db tojás
-
9 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
Összeállítás, díszítés
Elkészítés
Puncsízű krém készítése
- A szokásos módon elkészítjük a puncsízű pudingot a tejjel és cukorral.
- Miután megfőztük a pudingot, hűlni hagyjuk. Néha kavarjunk bele, hogy ne bőrösödjön nagyon.
Piskóta készítése
- A sütőt előmelegítjük, majd a tojásokat szétválasztjuk.
- A tojások sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, amit habosra keverünk fehéredésig fakanállal vagy géppel.
- A tojások fehérjét habbá verjük.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral.
- A tojások sárgájához hozzáadagoljuk a lisztes sütőport.
- A habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes sárgájához. Ha látszik a tésztán, hogy levegős, miközben kavargatjuk, akkor nagyon jól dolgoztunk.
- A tortaformánkat kibéleljük sütőpapírral (én 24 cm-es formát használtam, a forma oldalát ki szoktam kenni, nem papírral bélelem ki).
- A formába öntjük a masszánkat, majd egy kicsit az asztal lapjához ütögetjük, hogy a felesleges levegő kijöjjön.
- Az előmelegített sütőbe rakjuk, amit 180 C fokra állítunk be. 40-45 percig sütjük alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül. 20-25 perc eltelte után már megnézhetjük egy hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy áll a tésztánk.
- Miután megsült, kivesszük a formából, majd lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. Hűlni hagyjuk, majd 3 részre vágjuk a piskótánkat. Csokidíszeket is készíthetünk: felolvasztjuk gőz felett a csokinkat, majd 2 dkg margarint vagy vajat keverünk hozzá, hogy hamarabb dermedjen.
- Egy sütőpapírra különböző formákat készítünk, ami fagyasztóba rakva 5 perc alatt elkészül, és könnyedén lecsúsztathatunk róla.
Összeállítás, díszítés
- Kemény habbá verjük a tejszínünket, majd óvatos mozdulatokkal lazítjuk a pudingunkat annyi mennyiséggel és olyan állagúra, amilyenre szeretnénk. Miután kihűlt és 3 részre vágtuk a piskótánkat, elkezdhetjük betölteni a krémmel.
- Körülbelül azonos vastagságúra töltsük be a lapokat.
- A megmaradt habbal vonjuk be a tortánkat.
- Nem maradt más hátra, mint hogy feldíszítsük a tortánkat, ami ízlés és tetszés szerinti. Bármilyen gyümölcsöt vagy díszítő elemet használhatunk.
- Tálalásig hűtőbe rakjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4426
- Feltöltés dátuma: 2014. március 29.
Ajánló
Elsősorban szülinapra ajánlom, de szerintem bármilyen alkalomra elkészíthető :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szarvasné Marcsi
12 recept
Kedves Mindenki! Ezt a tortát most nemrégiben, március 9.-re készítettem, drága férjem szülinapjára. Annyi volt csak a kérése, hogy puncsízű legyen, mert ez a kedvenc íze :) Szóval megcsináltam, és ilyen lett :) Nem volt nehéz, de időt kell szánni rá :) Anyagilag nem a legolcsóbb, de egy évben egyszer van az embernek szülinapja :) Természetesen mindenki úgy díszíti, ahogy neki tetszik. Ez fantázia kérdése :) Remélem, hogy lesznek azért páran, akik nekifognak majd és elkészítik, mert a végeredmény számít, és biztosan dicsérő szavakat fognak kapni, mint ahogy én és a tortám kapott! :)