r
Nosalty Logó

Puncsízű torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
Puncsízű torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 841 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 8404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 841 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    201.6 g

Zsír

  • Összesen
    376.2 g
  • Telített zsírsav
    287 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7982.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2050 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2687 mg
  • Nátrium
    2589 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1020.6 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    831 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2559 micro
Összesen 8404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

  • 20 dkg tortabevonó (fantázia szerinti díszítéshez)
  • 1 db narancs (fantázia szerint)
  • 15 dkg eper (fantázia szerint)
  • 60 dkg ostya (mindenki annyi darabbal és úgy rakja körbe, ahogy neki tetszik)
  • 2 dkg vaj (a gyorsabb dermedés miatt)

Elkészítés

Puncsízű krém készítése

  1. A szokásos módon elkészítjük a puncsízű pudingot a tejjel és cukorral.
  2. Miután megfőztük a pudingot, hűlni hagyjuk. Néha kavarjunk bele, hogy ne bőrösödjön nagyon.

Piskóta készítése

  1. A sütőt előmelegítjük, majd a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, amit habosra keverünk fehéredésig fakanállal vagy géppel.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  5. A tojások sárgájához hozzáadagoljuk a lisztes sütőport.
  6. A habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes sárgájához. Ha látszik a tésztán, hogy levegős, miközben kavargatjuk, akkor nagyon jól dolgoztunk.
  7. A tortaformánkat kibéleljük sütőpapírral (én 24 cm-es formát használtam, a forma oldalát ki szoktam kenni, nem papírral bélelem ki).
  8. A formába öntjük a masszánkat, majd egy kicsit az asztal lapjához ütögetjük, hogy a felesleges levegő kijöjjön.
  9. Az előmelegített sütőbe rakjuk, amit 180 C fokra állítunk be. 40-45 percig sütjük alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül. 20-25 perc eltelte után már megnézhetjük egy hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy áll a tésztánk.
  10. Miután megsült, kivesszük a formából, majd lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. Hűlni hagyjuk, majd 3 részre vágjuk a piskótánkat. Csokidíszeket is készíthetünk: felolvasztjuk gőz felett a csokinkat, majd 2 dkg margarint vagy vajat keverünk hozzá, hogy hamarabb dermedjen.
  11. Egy sütőpapírra különböző formákat készítünk, ami fagyasztóba rakva 5 perc alatt elkészül, és könnyedén lecsúsztathatunk róla.

Összeállítás, díszítés

  1. Kemény habbá verjük a tejszínünket, majd óvatos mozdulatokkal lazítjuk a pudingunkat annyi mennyiséggel és olyan állagúra, amilyenre szeretnénk. Miután kihűlt és 3 részre vágtuk a piskótánkat, elkezdhetjük betölteni a krémmel.
  2. Körülbelül azonos vastagságúra töltsük be a lapokat.
  3. A megmaradt habbal vonjuk be a tortánkat.
  4. Nem maradt más hátra, mint hogy feldíszítsük a tortánkat, ami ízlés és tetszés szerinti. Bármilyen gyümölcsöt vagy díszítő elemet használhatunk.
  5. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4419
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 29.

Ajánló

Elsősorban szülinapra ajánlom, de szerintem bármilyen alkalomra elkészíthető :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarvasné Marcsi 12 recept

Kedves Mindenki! Ezt a tortát most nemrégiben, március 9.-re készítettem, drága férjem szülinapjára. Annyi volt csak a kérése, hogy puncsízű legyen, mert ez a kedvenc íze :) Szóval megcsináltam, és ilyen lett :) Nem volt nehéz, de időt kell szánni rá :) Anyagilag nem a legolcsóbb, de egy évben egyszer van az embernek szülinapja :) Természetesen mindenki úgy díszíti, ahogy neki tetszik. Ez fantázia kérdése :) Remélem, hogy lesznek azért páran, akik nekifognak majd és elkészítik, mert a végeredmény számít, és biztosan dicsérő szavakat fognak kapni, mint ahogy én és a tortám kapott! :)

Hozzávalók

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...