Pulykatokány ahogy Zoli készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
167g pulykacomb199 kcal
-
546 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
0 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
14 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
1097
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
1000g pulykacomb1195 kcal
-
500g kolozsvári szalonna3275 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
468g sonkahagyma170 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
6588
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
34.2g pulykacomb41 kcal
-
17.1g kolozsvári szalonna112 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
16g sonkahagyma6 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
-
0 kcal
-
8.5g gomba2 kcal
-
3.4g sűrített paradicsom3 kcal
-
6.8g fehérbor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
226
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 96 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 743.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 290.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4794 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1097
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 216 g
Zsír
-
Összesen 576 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 260 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 118 g
-
Koleszterin 1039 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4462.3 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 2480 mg
-
Nátrium 853 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1742.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 76 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 910 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
6588
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 982 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
-
1 kg pulykacomb
-
50 dkg kolozsvári szalonna
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
6 db sonkahagyma
-
1 fej fokhagyma
-
2 dl napraforgó olaj
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
25 dkg gomba
-
2 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
Elkészítés
- A pulykacombot kisujjnyi csíkokra feldaraboljuk. A szárnyas fűszerkeverékkel és az étaolajjal alaposan összekeverjük, tálba rakjuk, és egy éjszakára hagyjuk pácolódni.
- A kolozsvári szalonnát szintén felcsíkozzuk kisujjnyira. A vöröshagymákat megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk A fokhagymát megtisztítjuk, és a gerezdeket szétzúzzuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A sonkahagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és félretesszük.
- A bepácolt pulykacsíkokat fehéredésig sütjük egy edényben. Én wokot használok erre. Kivesszük az olajból, lecsöpögtetjük, és félrerakjuk.
- A maradék olajban a félbevágott sonkahagymákat mindkét oldalukon megsütjük. Kivesszük az olajból, és félrerakjuk.
- A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megpirítjuk. Szükség esetén az olaj mennyiségét pótoljuk.
- A lepirított hagymát nagyobb serpenyőbe tesszük a félretett pulykával és a kolozsvári szalonnával együtt. Aláöntjük a bort, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedővel letakarjuk, és megpároljuk.
- Félidőben hozzáadjuk a gombát, pótolva vele az elpárolgott folyadékot. Utánízesítjük, szükség esetén sózzuk, majd a sűrített paradicsomot hozzáadva óvatosan pároljuk.
- Rátesszük a sült sonkahagymákat. Vigyázni kell, mert a sűritett paradicsom karamellizálódik, és könnyen odakozmálhat. Ezért néhányszor óvatosan meg kell keverni.
- Köretként főtt rizst vagy főtt, petrezselymes krumplit adunk hozzá.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 25745
- Feltöltés dátuma: 2012. április 06.
Ajánló
Fogyokúrázóknak ellenjavalt. Még a látványától is tartózkodjanak. Könnyű fehérborral egy jó kis baráti beszélgetés alapja lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
A bográcsozós énem sokszor búvópatakként előtör. Ennek bizonyítéka a felturbózás is. Többször elkészítettem már. Inkább egy beszélgetős borozgatáshoz alkalmas, mint az elfogyasztása utáni kertészkedéshez. Köretként az apró sült újkrumpli is szóbajöhet. Ezzel a legfinomabb szerintem. A sonkahagymával történő további felturbózás viszont teljesen új.