r
Nosalty Logó

Pulykatokány ahogy Zoli készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Pulykatokány ahogy Zoli készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    216 g

Zsír

  • Összesen
    576 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    260 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4462.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 6588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    982 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykacombot kisujjnyi csíkokra feldaraboljuk. A szárnyas fűszerkeverékkel és az étaolajjal alaposan összekeverjük, tálba rakjuk, és egy éjszakára hagyjuk pácolódni.
  2. A kolozsvári szalonnát szintén felcsíkozzuk kisujjnyira. A vöröshagymákat megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk A fokhagymát megtisztítjuk, és a gerezdeket szétzúzzuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A sonkahagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és félretesszük.
  3. A bepácolt pulykacsíkokat fehéredésig sütjük egy edényben. Én wokot használok erre. Kivesszük az olajból, lecsöpögtetjük, és félrerakjuk.
  4. A maradék olajban a félbevágott sonkahagymákat mindkét oldalukon megsütjük. Kivesszük az olajból, és félrerakjuk.
  5. A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megpirítjuk. Szükség esetén az olaj mennyiségét pótoljuk.
  6. A lepirított hagymát nagyobb serpenyőbe tesszük a félretett pulykával és a kolozsvári szalonnával együtt. Aláöntjük a bort, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedővel letakarjuk, és megpároljuk.
  7. Félidőben hozzáadjuk a gombát, pótolva vele az elpárolgott folyadékot. Utánízesítjük, szükség esetén sózzuk, majd a sűrített paradicsomot hozzáadva óvatosan pároljuk.
  8. Rátesszük a sült sonkahagymákat. Vigyázni kell, mert a sűritett paradicsom karamellizálódik, és könnyen odakozmálhat. Ezért néhányszor óvatosan meg kell keverni.
  9. Köretként főtt rizst vagy főtt, petrezselymes krumplit adunk hozzá.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 25745
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Ajánló

Fogyokúrázóknak ellenjavalt. Még a látványától is tartózkodjanak. Könnyű fehérborral egy jó kis baráti beszélgetés alapja lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bográcsozós énem sokszor búvópatakként előtör. Ennek bizonyítéka a felturbózás is. Többször elkészítettem már. Inkább egy beszélgetős borozgatáshoz alkalmas, mint az elfogyasztása utáni kertészkedéshez. Köretként az apró sült újkrumpli is szóbajöhet.  Ezzel a legfinomabb szerintem. A sonkahagymával történő további felturbózás viszont teljesen új.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...