Pulykaszárny tejszínes gombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
200g pulykahús230 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0 kcal
A gombához
-
125g gomba27 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
18 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
A nokedlihez
-
125g finomliszt455 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
75g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
1140
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
800g pulykahús920 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
0 kcal
A gombához
-
500g gomba107 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
71 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
A nokedlihez
-
500g finomliszt1820 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
Összesen
4559
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
27.8g pulykahús32 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
A gombához
-
17.3g gomba4 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10.4g főzőtejszín14 kcal
A nokedlihez
-
17.3g finomliszt63 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
10.4g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
157
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3280.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 778 mg
-
Nátrium 2092 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 476.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
1140
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 277.9 g
Zsír
-
Összesen 188 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13122.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 451 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 449 mg
-
Foszfor 3113 mg
-
Nátrium 8368 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1907.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 816 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 1117 mg
-
Retinol - A vitamin: 791 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 929 micro
Összesen
4559
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kk só
-
1 kk bors
-
1 kk fűszerpaprika
-
2 kk majoranna
-
2 kávéskanál gyros fűszerkeverék
A gombához
-
50 dkg gomba
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 dkg vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 tk só
-
1 kk bors
-
1 kk kakukkfű
-
1 tk petrezselyem
-
3 dl főzőtejszín
A nokedlihez
-
50 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
3 dl víz
-
1 tk só
Elkészítés
A húshoz
- A tejszínes gombához a hagymát apró kockákra vágjuk, és a vaj-olaj keveréken megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a fűszereket, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Ha a gomba már puha, hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és végül megszórjuk petrezselyem zöldjével.
- A pulykaszárny megfűszerezéséhez először keverjük össze az étolajat a fűszerekkel, majd a jénaiba vagy tepsibe rakott főtt pulykaszárnyakat kenjük meg a fűszeres olajjal.
- Mindkét oldalát süssük pirosra a pulykaszárnyaknak.
- A tojásból, sóból, vízből és a lisztből keverjünk nokedli tésztát. Ne keverjük túl sokáig!! Ha túl híg, lisztet tegyünk még bele, ha túl sűrű, vízzel lazítsuk!
- Lobogó, forró vízbe szaggatjuk, amibe előzőleg annyi dkg sót tegyünk, ahány liter a víz. 1 ek étolajat is tehetünk a vízbe.
- Ha a nokedli feljön a víz tetejére, szűrővel kiszedjük, kevés hideg vízzel leöblítjük, és fél ek zsírra vagy étolajra szedjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7054
- Feltöltés dátuma: 2013. február 15.
Ajánló
Tejszínes-gombás sült hús.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
A pulykaszárnyból készült húsleves nagyon finom. De hogyan tálaljuk a főtt pulykaszárnyakat? A főtt hús felhasználására az egyik legegyszerűbb megoldás, ha jól befűszerezve szép pirosra sütjük. Tejszínes gombával és nokedlivel vagy sült krumplival pedig különösen ízletes.