r
Nosalty Logó

Pulykaszárny tejszínes gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Pulykaszárny tejszínes gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A gombához

A nokedlihez

Összesen 1140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A gombához

A nokedlihez

Összesen 4559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A gombához

A nokedlihez

Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    2092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 1140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.9 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13122.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    3113 mg
  • Nátrium
    8368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1907.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    1117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    791 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 4559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A nokedlihez

Elkészítés

A húshoz

  1. A tejszínes gombához a hagymát apró kockákra vágjuk, és a vaj-olaj keveréken megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a fűszereket, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha a gomba már puha, hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és végül megszórjuk petrezselyem zöldjével.
  4. A pulykaszárny megfűszerezéséhez először keverjük össze az étolajat a fűszerekkel, majd a jénaiba vagy tepsibe rakott főtt pulykaszárnyakat kenjük meg a fűszeres olajjal.
  5. Mindkét oldalát süssük pirosra a pulykaszárnyaknak.
  6. A tojásból, sóból, vízből és a lisztből keverjünk nokedli tésztát. Ne keverjük túl sokáig!! Ha túl híg, lisztet tegyünk még bele, ha túl sűrű, vízzel lazítsuk!
  7. Lobogó, forró vízbe szaggatjuk, amibe előzőleg annyi dkg sót tegyünk, ahány liter a víz. 1 ek étolajat is tehetünk a vízbe.
  8. Ha a nokedli feljön a víz tetejére, szűrővel kiszedjük, kevés hideg vízzel leöblítjük, és fél ek zsírra vagy étolajra szedjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7054
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Ajánló

Tejszínes-gombás sült hús.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pulykaszárnyból készült húsleves nagyon finom. De hogyan tálaljuk a főtt pulykaszárnyakat? A főtt hús felhasználására az egyik legegyszerűbb megoldás, ha jól befűszerezve szép pirosra sütjük. Tejszínes gombával és nokedlivel vagy sült krumplival pedig különösen ízletes. 

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...