Pulykaragu 8. - tejfölösen, rizzsel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
5g olívaolaj42 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g pulykahús138 kcal
-
100g csirkemáj119 kcal
-
56g virsli151 kcal
-
40g tv-paprika7 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
60g víz0 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A körethez
-
50g gyors rizs179 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g vaj60 kcal
Összesen
792
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
600g pulykahús690 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
280g virsli753 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
100g tejföl198 kcal
A körethez
-
250g gyors rizs895 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g vaj301 kcal
Összesen
3958
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
22g pulykahús25 kcal
-
18.4g csirkemáj22 kcal
-
10.3g virsli28 kcal
-
7.3g tv-paprika1 kcal
-
7.3g paradicsom1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g víz0 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
A körethez
-
9.2g gyors rizs33 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
Összesen
145
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.1 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 492 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1845.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 381.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3456 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 733 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 3426 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 1069 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
792
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 285.7 g
Zsír
-
Összesen 182.1 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9228.3 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 546 mg
-
Kálcium 1084 mg
-
Vas 73 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 3620 mg
-
Nátrium 3422 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1907.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17280 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 92 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 270 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 118 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3663 micro
-
Kolin: 1400 mg
-
Retinol - A vitamin: 17128 micro
-
α-karotin 292 micro
-
β-karotin 1616 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 5346 micro
-
Lut-zea 830 micro
Összesen
3958
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 629 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 196 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
3 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
60 dkg pulykahús
-
500 g csirkemáj
-
2 db tv-paprika
-
2 db paradicsom
-
1 kk bors
-
2 ek ételízesítő
-
4 db babérlevél
-
3 dl víz
-
3 evőkanál finomliszt
A körethez
-
250 g gyors rizs
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 ek vaj
Elkészítés
A raguhoz
- Egy lábasban a vöröshagyma-kockákat és a finomra vágott fokhagymát kevés sóval, kis lángon, fedő alatt megpároljuk.
- Rátesszük az apró darabokra vágott pulykahúst. Keverés mellett fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a babérlevelet, a paradicsomot, a zöldpaprikát, őrölt borsot, ételízesítőt, majd kevés vizet öntünk rá, fedő alatt főzzük kb. 35-40 percig. Kóstoljuk, ha kell ízesítjük, megnézzük, a hús mennyire puha.
- Ekkor tesszük bele a felezett csirkemájakat, kb.:12-14 percre, néha keverjük, ha kell, utána ízesítünk.
- A végén az utolsó pár percre beletesszük a virslit felkarikázva, pár percet főzhetjük, de nem igazán szükséges már. Néha keverjük meg. Ha letelt a 40 perc, vegyük ki a zöldpaprikát.( ha mirelit )
- Kis tálkában a lisztet és a vizet simára keverjük, beledolgozzuk simára a tejfölt, és amikor a hús finom és puha (40 perc után), akkor beleöntjük, összefőzzük, felforraljuk, és tálalhatjuk.
- Sós, lobogó forró vízben a négy zacskó rizst pár perc alatt kifőzzük, lecsepegtetjük, és tálba öntjük.
- Tegyünk bele finomra vágott petrezselyemzöldet és vajat, keverjük el.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4571
- Feltöltés dátuma: 2011. június 15.
Ajánló
Finom fehérborral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Nagyon szeretjük a pulykahúst, és sikerült végre apróhúst kapni, ami nem mindig lehetséges. A szószt, babérlevéllel ízesítve, különlegesebb ízt adva, én tejfeles habarással gondoltam besűríteni, és ez sikerült. Tálalás a finomra főtt, kipergett rizzsel, amit vajjal és petrezselyemzölddel ízesítettem. Ez a fajta rizs vált be eddig a legjobban, mert tényleg szép pergős lesz, és szép fehér és ízre is nagyon finom, amit boltban, zacskós formában eddig vettem.