r
Nosalty Logó

Pulykaragu 8. - tejfölösen, rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Pulykaragu 8. - tejfölösen, rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 3958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 145 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3426 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1069 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9228.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    546 mg
  • Kálcium
    1084 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    3620 mg
  • Nátrium
    3422 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1907.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17280 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    92 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3663 micro
  • Kolin:
    1400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17128 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    1616 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 3958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy lábasban a vöröshagyma-kockákat és a finomra vágott fokhagymát kevés sóval, kis lángon, fedő alatt megpároljuk.
  2. Rátesszük az apró darabokra vágott pulykahúst. Keverés mellett fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a babérlevelet, a paradicsomot, a zöldpaprikát, őrölt borsot, ételízesítőt, majd kevés vizet öntünk rá, fedő alatt főzzük kb. 35-40 percig. Kóstoljuk, ha kell ízesítjük, megnézzük, a hús mennyire puha.
  3. Ekkor tesszük bele a felezett csirkemájakat, kb.:12-14 percre, néha keverjük, ha kell, utána ízesítünk.
  4. A végén az utolsó pár percre beletesszük a virslit felkarikázva, pár percet főzhetjük, de nem igazán szükséges már. Néha keverjük meg. Ha letelt a 40 perc, vegyük ki a zöldpaprikát.( ha mirelit )
  5. Kis tálkában a lisztet és a vizet simára keverjük, beledolgozzuk simára a tejfölt, és amikor a hús finom és puha (40 perc után), akkor beleöntjük, összefőzzük, felforraljuk, és tálalhatjuk.
  6. Sós, lobogó forró vízben a négy zacskó rizst pár perc alatt kifőzzük, lecsepegtetjük, és tálba öntjük.
  7. Tegyünk bele finomra vágott petrezselyemzöldet és vajat, keverjük el.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4571
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Finom fehérborral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykaragu 8. - tejfölösen, rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a pulykahúst, és sikerült végre apróhúst kapni, ami nem mindig lehetséges. A szószt, babérlevéllel ízesítve, különlegesebb ízt adva, én tejfeles habarással gondoltam besűríteni, és ez sikerült. Tálalás a finomra főtt, kipergett rizzsel, amit vajjal és petrezselyemzölddel ízesítettem. Ez a fajta rizs vált be eddig a legjobban, mert tényleg szép pergős lesz, és szép fehér és ízre is nagyon finom, amit boltban, zacskós formában eddig vettem.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...