r
Nosalty Logó

Pulykanyakpörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pulykanyakpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pulykanyak előkészítése

Pörkölt elkészítése

Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pulykanyak előkészítése

Pörkölt elkészítése

Összesen 1306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pulykanyak előkészítése

Pörkölt elkészítése

Összesen 67 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    678 micro
  • β-karotin
    1785 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4177.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    1956 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1655.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2712 micro
  • β-karotin
    7140 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 1306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    261 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Pulykanyak előkészítése

Pörkölt elkészítése

Elkészítés

Pulykanyak előkészítése

  1. Tisztítsuk meg a nyakat.
  2. Daraboljuk fel.
  3. Főzzük elő 15-20 percet forrásban lévő, sós vízben, hogy a kellő zsiradék és egyéb ,,hab" le tudjon főni róla, ezáltal a pörköltünk nem lesz zavaros, illetve puhább és ízletesebb húsállagot kapunk.

Pörkölt elkészítése

  1. A hagymát, a fokhagymát, a TV-paprikát apró darabokra vágjuk, a sárgarépát karikákra.
  2. A paradicsomot ízlés szerint forró vízben 5-10 percet áztatjuk, így a ,,bőrét" le tudjuk húzni. (Én belefőztem, ezért csak apróbb darabokra vágtam össze.)
  3. Ízlés szerint feltesszük zsiradékon, olajon párolni a zöldségeket (én kókuszzsírt használtam). Egyszerre mindent együtt kezdünk főzni, nálam ez a bevált módszer.
  4. Mikor kissé megpuhultak a zöldségek, sózzuk, ekkor mehet bele a majoranna, petrezselyem, illetve a fűszerpaprika. (Aki szereti csípősen, az ízlés szerint tehet bele csípős gulyáskrémet is, nálam nagyon bevált, mert pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.) Kevés vízzel felöntjük.
  5. 10-15 percet fedő alatt főzzük.
  6. Mikor a zöldségek megpuhultak, és összeértek az ízek az alaplével, beletehetjük az előfőzött pulykanyak-darabokat, majd éppen annyi vízzel öntjük fel, hogy háromnegyedig ellepje a nyakakat.
  7. Fedő alatt kb. 1-1,5 órát főzzük, fűszerezzük még, amennyiben szükségesnek érezzük.
  8. Köretként nálam savanyúság és párolt karfiol volt hozzá. Jó étvágyat kívánok!
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 17684
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdekes módon azt gondoltam, hogy rengeteg receptet fogok találni pulykanyakkal (sajnos nem így lett), viszont volt egy olyan megérzésem, hogy más is örülne egy jól bevált alaphoz, ez esetben pörkölthöz, ezért elkészítettem a saját ,,sárgarépás pörköltalapomat", amibe bele tudtam illeszteni a pulykanyakat. Elképesztő, hogy egy-egy kis plusz hozzávaló mennyit tud rajta változtatni, ezáltal kissé reform módon sikerült megalkotni ezt az egyszerűbb ételt. Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

Hozzávalók

Pulykanyak előkészítése

Pörkölt elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...