Pulykamell vadasan, zsemlegombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jahin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A vadas pulykamellhez
-
200g pulykamell314 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
255g sárgarépa93 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
71 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
1g mustár0 kcal
A pácoláshoz
-
375g víz0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
3g mustár2 kcal
A zsemlegombóchoz
-
41g zsemle111 kcal
-
53 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
50g tej28 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
1378
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A vadas pulykamellhez
-
800g pulykamell1256 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
1020g sárgarépa372 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
2g mustár1 kcal
A pácoláshoz
-
1500g víz0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
10g mustár6 kcal
A zsemlegombóchoz
-
162g zsemle442 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
200g tej112 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
5507
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A vadas pulykamellhez
-
15.2g pulykamell24 kcal
-
1.9g füstölt szalonna12 kcal
-
19.4g sárgarépa7 kcal
-
3.4g fehérrépa2 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g tejföl8 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0g mustár0 kcal
A pácoláshoz
-
28.6g víz0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
A zsemlegombóchoz
-
3.1g zsemle8 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
6.7g finomliszt24 kcal
-
1g tojás1 kcal
-
3.8g burgonya2 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
Összesen
102
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2005.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 755 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 936.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2029 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 7891 micro
-
β-karotin 19387 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1322 micro
Összesen
1378
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 268.1 g
Zsír
-
Összesen 246.7 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 908 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8020.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 388 mg
-
Kálcium 1464 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 3021 mg
-
Nátrium 2465 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545.6 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 3746.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8115 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 908 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 374 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 31564 micro
-
β-karotin 77546 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 5289 micro
Összesen
5507
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 601 micro
-
β-karotin 1478 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
A vadas pulykamellhez
-
6 nagy db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
2 dl tejföl
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 kk mustár
A pácoláshoz
-
1.5 l víz
-
4 db babérlevél
-
6 szem fekete bors
-
2 db borókabogyó
A zsemlegombóchoz
-
3 db zsemle
-
3 ek napraforgó olaj
-
35 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
2 dl tej
Elkészítés
A vadas pulykamellhez
- A hússzeleteket vékonyan megkenjük mustárral, majd egy lábosba helyezzük, amiben főzni fogjuk.
- 1-1,5 liter vizet forralunk, beledobjuk a babért, borsot. Ebben a felkarikázott zöldségeket félpuhára főzzük, a végén kevés ecettel ízesítjük, majd forrón az egészet a húsra öntjük.
- Hűtőben, letakarva hagyjuk állni egy-két napig, hogy jól összeérjen.
- Felhasználáskor kivesszük a húsokat a pácléből, a szeleteket füstöltszalonna-csíkokkal megtűzdeljük és hirtelen átsütjük serpenyőben, olajon.
- A húst visszatesszük a páclébe és a zöldségekkel együtt puhára pároljuk.
- A puha zöldségeket kivesszük, kevés lével tumixoljuk, majd visszaöntjük a húsra. (A babér nem, de a szemes bors mehet a turmixgépbe.)
- Tejfölös habarással sűrítjük, mustárral, citromlével, sóval ízesítjük, karamellizált cukrot (kis vízzel összefőzve) csorgatunk bele. (A habarás elmaradhat, ha a zöldségpüré kellően sűrű, ilyenkor mindenképp tejföllel tálaljuk.)
- Köretnek zsemlegombócot készítsünk a következő módon: a zsemléket felkockázzuk, olajon megpirítjuk, 1 dl tejjel meglocsoljuk.
- Tojásból, lisztből, 1 dl tejből, kevés vízből főtt krumplival dúsított nokedlitésztát keverünk.
- Ebbe dobjuk a pirított zsemlét, apróra vágott petrezselyemet, állni hagyjuk kicsit, majd vizes kézzel gombócokat gyártunk és forró, sós, lobogó vízben kifőzzük.
- Receptkönyvben: 234
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 95
- Össznézettség: 61584
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Jahin
189 recept
Különösebb történetet nem tudok kreálni, ez az étel magáért beszél. Jó étvágyat!