r
Nosalty Logó

Pulykamell vadasan, zsemlegombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Pulykamell vadasan, zsemlegombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 1378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 5507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2029 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    7891 micro
  • β-karotin
    19387 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 1378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.1 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8020.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    3021 mg
  • Nátrium
    2465 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.6 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    3746.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8115 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    908 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    31564 micro
  • β-karotin
    77546 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    5289 micro
Összesen 5507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    601 micro
  • β-karotin
    1478 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Elkészítés

A vadas pulykamellhez

  1. A hússzeleteket vékonyan megkenjük mustárral, majd egy lábosba helyezzük, amiben főzni fogjuk.
  2. 1-1,5 liter vizet forralunk, beledobjuk a babért, borsot. Ebben a felkarikázott zöldségeket félpuhára főzzük, a végén kevés ecettel ízesítjük, majd forrón az egészet a húsra öntjük.
  3. Hűtőben, letakarva hagyjuk állni egy-két napig, hogy jól összeérjen.
  4. Felhasználáskor kivesszük a húsokat a pácléből, a szeleteket füstöltszalonna-csíkokkal megtűzdeljük és hirtelen átsütjük serpenyőben, olajon.
  5. A húst visszatesszük a páclébe és a zöldségekkel együtt puhára pároljuk.
  6. A puha zöldségeket kivesszük, kevés lével tumixoljuk, majd visszaöntjük a húsra. (A babér nem, de a szemes bors mehet a turmixgépbe.)
  7. Tejfölös habarással sűrítjük, mustárral, citromlével, sóval ízesítjük, karamellizált cukrot (kis vízzel összefőzve) csorgatunk bele. (A habarás elmaradhat, ha a zöldségpüré kellően sűrű, ilyenkor mindenképp tejföllel tálaljuk.)
  8. Köretnek zsemlegombócot készítsünk a következő módon: a zsemléket felkockázzuk, olajon megpirítjuk, 1 dl tejjel meglocsoljuk.
  9. Tojásból, lisztből, 1 dl tejből, kevés vízből főtt krumplival dúsított nokedlitésztát keverünk.
  10. Ebbe dobjuk a pirított zsemlét, apróra vágott petrezselyemet, állni hagyjuk kicsit, majd vizes kézzel gombócokat gyártunk és forró, sós, lobogó vízben kifőzzük.
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 61584
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különösebb történetet nem tudok kreálni, ez az étel magáért beszél. Jó étvágyat!

Hozzávalók

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...