Puliszka torta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A puliszkához
-
100g kukoricadara362 kcal
-
160g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
A töltelékhez
-
50g juhtúró142 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
20g vöröshagyma7 kcal
-
36g tejföl71 kcal
-
20g sajt70 kcal
Összesen
950
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A puliszkához
-
500g kukoricadara1810 kcal
-
800g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
A töltelékhez
-
250g juhtúró708 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
180g tejföl356 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
4748
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A puliszkához
-
21.3g kukoricadara77 kcal
-
34.1g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
A töltelékhez
-
10.7g juhtúró30 kcal
-
10.7g tehéntúró16 kcal
-
6.4g füstölt szalonna42 kcal
-
0.6g sertészsír6 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
7.7g tejföl15 kcal
-
4.3g sajt15 kcal
Összesen
203
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 55.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1275.8 g
-
Cink 133 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 104 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 263.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1357 micro
Összesen
950
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.8 g
Zsír
-
Összesen 275.5 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6379.1 g
-
Cink 664 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 1113 mg
-
Vas 519 mg
-
Magnézium 714 mg
-
Foszfor 2337 mg
-
Nátrium 883 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1319.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 598 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 535 micro
-
α-karotin 315 micro
-
β-karotin 560 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6786 micro
Összesen
4748
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
A puliszkához
-
500 g kukoricadara
-
8 dl víz
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
1 csipet majoranna
-
1 csipet rozmaring
-
1 csipet tárkony
A töltelékhez
-
25 dkg juhtúró
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 ek sertészsír
-
2 kis db vöröshagyma
-
9 ek tejföl
-
10 dkg sajt
Elkészítés
A puliszkához
- Puliszka elkészítése: a kukoricadarát egy 2 literes lábosba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd a 8 dl hideg vizet. Jól elkeverjük, és teljes gázlángon 15 perc alatt félkeményre főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt alatta.
- Az apróra vágott szalonnát 1 ek zsírral megpirítjuk takaréklángon, majd félretesszük.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük vékonyra.
- A juhtúrót és a tehéntúrót összekeverjük, és félretesszük.
- Majd a jénai tálat kissé a szalonnás zsírral megkenjük, és ebbe egy réteg puliszkamasszát simítunk, erre 3 ek tejfölt egyenletesen rákenünk. A túrónak a felét rászórjuk, majd kisült szalonna felét rátesszük, erre pedig a fele szeletelt vöröshagymát egyenletesen elosztjuk.
- Megint a puliszkamasszát rásimítjuk, és ahogy az előbb tettük, ugyanúgy járunk el.
- Végül a maradék puliszkamasszát rásimítjuk, megkenjük tejföllel, egy kis szalonnás zsírral meglocsoljuk, majd a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk.
- Előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással, 40 perc alatt készre sütjük.
- Kissé hagyjuk hűlni, majd mint a tortát, felszeleteljük.
- 1 paradicsomot negyedes vékony szeletekre vágunk, és azzal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14545
- Feltöltés dátuma: 2013. július 22.
Ajánló
Mindenkinek tudom ajánlani hétvégére, hétköznapokra. Nagyon finom, kiadós, és laktató is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gabimami58
139 recept
Egy kedves erdélyi ismerősömtől kaptam a receptet, ma elkészítettem, először nagyon nagy sikere lett. Valóban olyan, mint a torta, úgy is szeleteltem fel. Családom aprajának is nagyon ízlett, ez nagy öröm számomra...