r
Nosalty Logó

Puliszka torta

Gabimami58
Puliszka torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A puliszkához

A töltelékhez

950
Kalória
32.4g
Fehérje
82.4g
Szénhidrát
55.1g
Zsír
263.9g
Víz
75.7g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A puliszkához

A töltelékhez

Összesen 950 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A puliszkához

A töltelékhez

Összesen 4748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A puliszkához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.8 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 950 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.8 g

Zsír

  • Összesen
    275.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6379.1 g
  • Cink
    664 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    411.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1319.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6786 micro
Összesen 4748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A puliszkához

  1. Puliszka elkészítése: a kukoricadarát egy 2 literes lábosba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd a 8 dl hideg vizet. Jól elkeverjük, és teljes gázlángon 15 perc alatt félkeményre főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt alatta.
  2. Az apróra vágott szalonnát 1 ek zsírral megpirítjuk takaréklángon, majd félretesszük.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük vékonyra.
  4. A juhtúrót és a tehéntúrót összekeverjük, és félretesszük.
  5. Majd a jénai tálat kissé a szalonnás zsírral megkenjük, és ebbe egy réteg puliszkamasszát simítunk, erre 3 ek tejfölt egyenletesen rákenünk. A túrónak a felét rászórjuk, majd kisült szalonna felét rátesszük, erre pedig a fele szeletelt vöröshagymát egyenletesen elosztjuk.
  6. Megint a puliszkamasszát rásimítjuk, és ahogy az előbb tettük, ugyanúgy járunk el.
  7. Végül a maradék puliszkamasszát rásimítjuk, megkenjük tejföllel, egy kis szalonnás zsírral meglocsoljuk, majd a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással, 40 perc alatt készre sütjük.
  9. Kissé hagyjuk hűlni, majd mint a tortát, felszeleteljük.
  10. 1 paradicsomot negyedes vékony szeletekre vágunk, és azzal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x25

Egy kedves erdélyi ismerősömtől kaptam a receptet, ma elkészítettem, először nagyon nagy sikere lett. Valóban olyan, mint a torta, úgy is szeleteltem fel. Családom aprajának is nagyon ízlett, ez nagy öröm számomra...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...