r
Nosalty Logó

Pudingos torta Clya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos torta Clya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém és bevonat

Összesen 389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém és bevonat

Összesen 3894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém és bevonat

Összesen 246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5983.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    1811 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.6 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 3894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém és bevonat

Elkészítés

Piskóta

  1. Az 5 tojássárgáját összekeverjük 4 kanál cukorral fehéredésig.
  2. A tojások fehérjét felverjük habbá egy kanál cukorral.
  3. A lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport és a fűszert egy tálban összekeverjük.
  4. A lisztes keveréket a tojássárgához adjuk.
  5. A masszába beleforgatjuk a habot, majd kivajazott, lisztezett tortaformában 30 perc alatt piskótát sütünk. Ha kész, kettévágjuk.

Krém és bevonat

  1. Egy kicsi tejben elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, majd tűzről levéve sűrűre főzzük a pudingot.
  2. Beletesszük a darált kekszet és a citromhéjat, összekeverjük.
  3. Felverjük a tejszínhabot, és néhány kanállal a masszába teszünk, így szép lágy, de tartós krémünk lesz.
  4. A piskótalapokat megkenjük lekvárral. Az alsó rétegre jön a krém, majd rá a felső piskótalap.
  5. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 996
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjemtől kaptam névnapomra tortaformákat, úgy gondoltam, kipróbálom a szív alakút. Egy kis ékszert lehet alkotni vele :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém és bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...