r
Nosalty Logó

Pudingos kráter szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Áfonya
Pudingos kráter szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pudingkrémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 1293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pudingkrémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 5165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pudingkrémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1951.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7805 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2802 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2519 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.3 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 5165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A pudingkrémhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A pudingkrémhez

  1. A pudingot a szokásos módon megfőzzük és langyosra hűtjük.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat.
  3. Belekeverjük a lisztet, sütőport, citromhéjat és levét.
  4. Majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket.
  5. A tészta felét kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, másik felébe beletesszük a kakaót, majd ráöntjük az előző tésztára és egy kicsit összemárványozzuk.
  6. A kihűlt pudingot kanalanként rátesszük a tésztára.
  7. 160 fokos előre melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  8. A tejfölt kikeverjük a cukorral, és a még meleg tésztára kenjük.
  9. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30632
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 19.

Ajánló

Kerek tortaformában is süthetjük és akkor egy nagyon finom klasszikus tortát  kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos kráter szelet 2.
Áfonya 8 recept

Ennek a süteménynek a receptjét egy ugyanilyen portálon olvastam, de sajnos kép nem volt hozzá. Nagyon tetszett elkészítésének az egyszerűsége, hát  megcsináltam. Egy egyszerű és nagyon finom süteményt kaptam. A tejföltől fanyar lett az íze, elvéve a sütemény édességéből. Ha valaki nagyon édesen szereti, akkor ezt elhagyhatja és csokimázzal potólhatja.

Hozzávalók

A pudingkrémhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...