Pudingos-eperlekváros mogyorótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
25g törökmogyoró157 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
10 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
3g margarin18 kcal
A töltelékhez
-
25g földimogyoró142 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
43 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
11 kcal
-
25g eperlekvár70 kcal
A díszítéshez
-
25g cukor97 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
Összesen
1529
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g margarin72 kcal
A töltelékhez
-
100g földimogyoró567 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
171 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
46 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
A díszítéshez
-
100g cukor387 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
Összesen
6112
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
5.8g törökmogyoró37 kcal
-
16.1g tojás20 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
0.6g margarin4 kcal
A töltelékhez
-
5.8g földimogyoró33 kcal
-
17.5g tej10 kcal
-
5.8g cukor23 kcal
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
14.6g margarin105 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
5.8g eperlekvár16 kcal
A díszítéshez
-
5.8g cukor23 kcal
-
2.9g földimogyoró17 kcal
Összesen
358
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 94.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 953.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.6 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 630 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 596 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
1529
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 106.9 g
Zsír
-
Összesen 377.7 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 196 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3815.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 837 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 576 mg
-
Foszfor 1646 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 614.5 g
-
Cukor 432 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 289.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2519 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 598 micro
-
Kolin: 845 mg
-
Retinol - A vitamin: 2384 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1609 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1243 micro
Összesen
6112
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
358
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
25 dkg margarin
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg eperlekvár
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához daráljuk le a mogyorót. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat verjük habosra a vaníliás cukorral. A fehérjéket is verjük fel, majd szórjuk bele a kristálycukrot, és keverjük össze a kétféle tojáshabot, végül forgassuk bele a lisztet és a mogyorót is.
- Töltsük a masszát kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába. Simítsuk el a tetejét, és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 45 percig. Amint kihűlt, vegyük ki a formából, majd vízszintesen vágjuk négyfelé.
- A töltelékhez daráljuk le a mogyorót. A tejből, a cukorból és a pudingporból főzzünk sűrű krémet, majd adjuk hozzá a darabokra csipkedett puha margarint. Osszuk négyfelé, és egy adagot ízesítsünk a mogyoróval, egy másikat pedig a kakaóporral.
- A legalsó tésztalapot kenjük meg előbb a mogyorós krém, majd a lekvár felével. Helyezzük rá a második lapot, és osszuk el rajta a kakaós tölteléket. Fedjük le a harmadik tortalappal, erre jöhet a maradék mogyorós krém, majd a lekvár. Tegyük rá az utolsó tésztalapot, kicsit nyomjuk le, és legalább 1 órára rakjuk a tortát a hűtőbe. Utána az egészet vonjuk be az egyik adag vajas pudingkrémmel, a másik adagot pedig töltsük csillagcsöves nyomózsákba, és készítsünk habrózsákat a torta tetejére.
- A díszítéshez karamellizáljuk a cukrot. Az egész mogyorókat szúrjuk fogvájóra, és mártsuk a karamellbe. Miután megdermedtek, tegyünk egyet mindegyik habrózsára.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4097
- Feltöltés dátuma: 2012. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagymamám mindig elhozza nekem az újságokból a recepteket. Ez is közte volt és nagyon megtetszett. Nem olyan egyszerű az elkészítése, de úgy gondolom, megéri megsütni.