r
Nosalty Logó

Pudingos-eperlekváros mogyorótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos-eperlekváros mogyorótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    377.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3815.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.5 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2519 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2384 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1609 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 6112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához daráljuk le a mogyorót. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat verjük habosra a vaníliás cukorral. A fehérjéket is verjük fel, majd szórjuk bele a kristálycukrot, és keverjük össze a kétféle tojáshabot, végül forgassuk bele a lisztet és a mogyorót is.
  2. Töltsük a masszát kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába. Simítsuk el a tetejét, és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 45 percig. Amint kihűlt, vegyük ki a formából, majd vízszintesen vágjuk négyfelé.
  3. A töltelékhez daráljuk le a mogyorót. A tejből, a cukorból és a pudingporból főzzünk sűrű krémet, majd adjuk hozzá a darabokra csipkedett puha margarint. Osszuk négyfelé, és egy adagot ízesítsünk a mogyoróval, egy másikat pedig a kakaóporral.
  4. A legalsó tésztalapot kenjük meg előbb a mogyorós krém, majd a lekvár felével. Helyezzük rá a második lapot, és osszuk el rajta a kakaós tölteléket. Fedjük le a harmadik tortalappal, erre jöhet a maradék mogyorós krém, majd a lekvár. Tegyük rá az utolsó tésztalapot, kicsit nyomjuk le, és legalább 1 órára rakjuk a tortát a hűtőbe. Utána az egészet vonjuk be az egyik adag vajas pudingkrémmel, a másik adagot pedig töltsük csillagcsöves nyomózsákba, és készítsünk habrózsákat a torta tetejére.
  5. A díszítéshez karamellizáljuk a cukrot. Az egész mogyorókat szúrjuk fogvájóra, és mártsuk a karamellbe. Miután megdermedtek, tegyünk egyet mindegyik habrózsára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4097
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám mindig elhozza nekem az újságokból a recepteket. Ez is közte volt és nagyon megtetszett. Nem olyan egyszerű az elkészítése, de úgy gondolom, megéri megsütni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...