r
Nosalty Logó

Pudingos-eperlekváros mogyorótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos-eperlekváros mogyorótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    377.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3815.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.5 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2519 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2384 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1609 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 6112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához daráljuk le a mogyorót. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat verjük habosra a vaníliás cukorral. A fehérjéket is verjük fel, majd szórjuk bele a kristálycukrot, és keverjük össze a kétféle tojáshabot, végül forgassuk bele a lisztet és a mogyorót is.
  2. Töltsük a masszát kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába. Simítsuk el a tetejét, és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 45 percig. Amint kihűlt, vegyük ki a formából, majd vízszintesen vágjuk négyfelé.
  3. A töltelékhez daráljuk le a mogyorót. A tejből, a cukorból és a pudingporból főzzünk sűrű krémet, majd adjuk hozzá a darabokra csipkedett puha margarint. Osszuk négyfelé, és egy adagot ízesítsünk a mogyoróval, egy másikat pedig a kakaóporral.
  4. A legalsó tésztalapot kenjük meg előbb a mogyorós krém, majd a lekvár felével. Helyezzük rá a második lapot, és osszuk el rajta a kakaós tölteléket. Fedjük le a harmadik tortalappal, erre jöhet a maradék mogyorós krém, majd a lekvár. Tegyük rá az utolsó tésztalapot, kicsit nyomjuk le, és legalább 1 órára rakjuk a tortát a hűtőbe. Utána az egészet vonjuk be az egyik adag vajas pudingkrémmel, a másik adagot pedig töltsük csillagcsöves nyomózsákba, és készítsünk habrózsákat a torta tetejére.
  5. A díszítéshez karamellizáljuk a cukrot. Az egész mogyorókat szúrjuk fogvájóra, és mártsuk a karamellbe. Miután megdermedtek, tegyünk egyet mindegyik habrózsára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4097
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Receptkategóriák

Nagymamám mindig elhozza nekem az újságokból a recepteket. Ez is közte volt és nagyon megtetszett. Nem olyan egyszerű az elkészítése, de úgy gondolom, megéri megsütni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek