Pudingos diós kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Angie-30
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
a tésztához
-
7 kcal
-
83g joghurt51 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
a töltelék
lekenni
-
9g tojás12 kcal
Összesen
1095
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
a tésztához
-
40g friss élesztő42 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
900g finomliszt3276 kcal
a töltelék
lekenni
-
55g tojás69 kcal
Összesen
6559
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
a tésztához
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
22.8g joghurt14 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.8g sertészsír62 kcal
-
41.1g finomliszt150 kcal
a töltelék
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
13.7g tej8 kcal
-
6.8g dió45 kcal
lekenni
-
2.5g tojás3 kcal
Összesen
301
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 811.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 103.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
1095
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.7 g
Zsír
-
Összesen 284.3 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 93 g
-
Koleszterin 388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4866.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 343 mg
-
Kálcium 1265 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 518 mg
-
Foszfor 2202 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 841.3 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 621.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 753 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
6559
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
a tésztához
-
4 dkg friss élesztő
-
5 dl joghurt
-
5 ek cukor
-
1 csipet só
-
15 dkg sertészsír
a töltelék
-
3 dl tej
lekenni
-
1 db tojás
Elkészítés
a tésztához
- Egy kis tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kk cukrot és 1-2 ek lisztet, majd egy kevés langyos joghurtot, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
- Egy keverőtálba beleöntjük a maradék liszt felét, az élesztőt, a zsírt, a többi cukrot, sót, a maradék joghurtot, és jól eldolgozzuk.
- A maradék lisztet apránként adagoljuk hozzá.
- 45-60 percet állni hagyjuk.
a töltelék
- A pudingport elkészítjük az utasítás szerint.
- A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként hármat elnyújtunk, megkenjük pudinggal, megszórjuk dióval (én nem tettem cukrot, aki szereti édesebben, tegyen ízlés szerint), majd szorosan feltekerjük.
- A rudakat összefonjuk, mint egy copfot, és olajjal vagy zsírral kikent tepsibe tepsibe rakjuk (a maradék 3-at is így készítjük el).
lekenni
- Tojással megkenjük a tetejét, és 200 fokon megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2371
- Feltöltés dátuma: 2015. március 25.
Receptjellemzők
Angie-30
355 recept
Vasárnapi süti, szerettem volna valami diósat, kicsit másképp, ez sikerült. Nekem megrepedezett a teteje, lehet vékonyra nyújtottam? Gondolom lehet, nem sikerült szépre, de kiadós és finom.