r
Nosalty Logó

Pudingos almás krémes csokimázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jutka41
Pudingos almás krémes csokimázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6843 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 1713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    307.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5614.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    929.9 g
  • Cukor
    615 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    2069 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 6843 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Alufóliával kibélelünk egy tepsit (közepeset).
  3. Az almát megmossuk, és kimagozzuk (nem kell megpucolni).
  4. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások keményre felvert fehérjét.
  5. Az almát vékony szeletekre vágva, szorosan a kibélelt tepsibe rakjuk.
  6. A piskóta felét az almára simítjuk, majd a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport, és ezt is rásimítjuk az almára.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, és csak utána fordítjuk rá egy tálcára, és akkor húzzuk le róla a fóliát.
  8. A krémhez a tejben a pudingot megfőzzük, hagyjukkihűlni.
  9. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
  10. A kihűlt süteményre rákenjük a krémet. (AZALMÁS FELÉRE!)
  11. Csokimázzal bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32x22x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7989
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Ajánló

Én ezt a sütemény már megcsináltam csokoládés pudinggal is, de akkor a tésztába nem szitáltam kakaóport, hanem hagytam fehéren. Aki szereti, a krémbe lehet egy citrom héját belereszelni, egy kicsit pikánsabb ízt ad a süteménynek. Sőt, én még a krémbe vanília aromát is szoktam tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jutka41 14 recept

Szerettem volna olyan sütit enni, ami édes is, meg csokis is, meg gyümölcsös is. Ez mindegyiket fedi.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...