r
Nosalty Logó

Pudingkrémes almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Pudingkrémes almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortához

A krémhez

A tetejére

Összesen 572 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortához

A krémhez

A tetejére

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 572 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    237 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4169.8 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1676 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 4573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tortához

  1. A meghámozott almákat 8 cikkre vágjuk, és 2 dkg vajon, a citromlével megpároljuk. Hagyjuk kihűlni! (Ez fontos lépés, mert ha sietünk, úgy járunk, mint most én - nem sül meg ropogósra alul a tészta.)
  2. Megolvasztjuk a 15 dkg vajat, és a liszttel, sóval, 6 dkg cukorral tésztává gyúrjuk. A tésztát kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, pici peremet is kialakítva.
  3. A kihűlt almát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  4. Összeállítjuk a krémet: tejfölt, túrót, tojásokat, pudingport, maradék cukrot, citromhéjat egyneművé keverünk, majd a tortaformába öntjük.
  5. Mandulapehellyel megszórjuk a tetejét (avagy jelen esetben dióval :), és 150 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 45-50 perc alatt készre sütjük.
  6. Formában hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeljük csak.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4843
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 30.

Ajánló

Nagyon-nagyon finom a krém! Érdemes mandulapelyhet használni, mert az is nagyon finommá sül a tetején :)

Receptkategóriák

Egy nagyon kedves internetes ismeretlen ismerősömtől való a recept, évek óta sütöm. Finom, különleges, egyszerű, mutatós...

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek