r
Nosalty Logó

Pudingkrémes almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Pudingkrémes almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortához

A krémhez

A tetejére

Összesen 572 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortához

A krémhez

A tetejére

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 572 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    237 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4169.8 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1676 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 4573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tortához

  1. A meghámozott almákat 8 cikkre vágjuk, és 2 dkg vajon, a citromlével megpároljuk. Hagyjuk kihűlni! (Ez fontos lépés, mert ha sietünk, úgy járunk, mint most én - nem sül meg ropogósra alul a tészta.)
  2. Megolvasztjuk a 15 dkg vajat, és a liszttel, sóval, 6 dkg cukorral tésztává gyúrjuk. A tésztát kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, pici peremet is kialakítva.
  3. A kihűlt almát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  4. Összeállítjuk a krémet: tejfölt, túrót, tojásokat, pudingport, maradék cukrot, citromhéjat egyneművé keverünk, majd a tortaformába öntjük.
  5. Mandulapehellyel megszórjuk a tetejét (avagy jelen esetben dióval :), és 150 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 45-50 perc alatt készre sütjük.
  6. Formában hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeljük csak.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4861
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 30.

Ajánló

Nagyon-nagyon finom a krém! Érdemes mandulapelyhet használni, mert az is nagyon finommá sül a tetején :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon kedves internetes ismeretlen ismerősömtől való a recept, évek óta sütöm. Finom, különleges, egyszerű, mutatós...

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...