r
Nosalty Logó

Pudinggal töltött csokimuffin -Pudingos muffin 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pudinggal töltött csokimuffin -Pudingos muffin 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

Összesen 2024 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4453.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 2024 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A tésztához

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. 12 papírkosárkát kiosztunk a sütőformába, vagy a formákat kivajazzuk, kilisztezzük.
  3. 1/2 cs Aranka vaníliás pudingport kikeverünk 1,5 dl hideg tejjel habosra, tehetünk hozzá pár csepp folyékony édesítőt.
  4. Kimérünk 15 dkg lisztet és összekeverjük alaposan 1 cs sütőporral, 3 dkg kakaóporral és 1 csipet sóval.
  5. Kimérünk 15 dkg kristálycukrot.
  6. Most keresünk egy csőrös mérőkancsót, literest, olyat, amelynek beosztások vannak az oldalán.
  7. A kancsóba mérünk 1,5 dl tejet, majd erre mérünk 0,5 dl olajat, beleütünk 1 tojást, majd rászórjuk a vaníliás cukrot.
  8. Kézimixerrel elkeverjük a kancsóban lévő anyagokat, majd ráhintjük a kristálycukrot, és azzal is felkavarjuk kb. 10 másodpercig.
  9. Végül a kancsóba szórjuk a lisztet, és mixerrel az egészet csomómentesre keverjük -kb. 30 másodperc.
  10. A tészta felével a kancsóból öntve kezdjük megtölteni a kosárkákat úgy, hogy csak félig legyenek.
  11. Két kiskanál segítségével a kakaós massza tetejére halmozunk 1,5 kiskanál pudingot.
  12. A puding tetejére öntjük a maradék kakaós masszát a kancsóból, használjunk segítségként kanalat az edény kikaparásához. Minden masszát fel kell használnunk.
  13. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 72943
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 15.

Ajánló

Főzött pudinggal nem ajánlom kipróbálni, mert a sütés közben visszafolyósodik, és eláztatja a tésztát. A kancsós módszerrel nagyon gyorsan, és nem utolsó sorban kevés edényt piszkítva lehet dolgozni. A mérőkancsó műanyagból legyen, mert keverés közben az üvegkancsó összetörhet. Sütés után emeljük ki a sütőedényből a kosárkákkal együtt a még forró sütiket, hogy ki tudjanak hűlni, és ne áztassák el a papírkosárkákat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyors sütemény, kb. 1 óra alatt kész. Az édesítőszert azért ajánlom hozzá, mert kevésbé édesnek tartom az Aranka pudingport.

Hozzávalók

A pudinghoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...