Pudinggal töltött csokimuffin -Pudingos muffin 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pudinghoz
-
43 kcal
-
38g tej21 kcal
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
17 kcal
-
38g tej21 kcal
-
10 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
507
kcal
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pudinghoz
-
171 kcal
-
150g tej84 kcal
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
68 kcal
-
150g tej84 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2024
kcal
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pudinghoz
-
5.7g vaníliás pudingpor22 kcal
-
18.9g tej11 kcal
A tésztához
-
18.9g finomliszt69 kcal
-
18.9g cukor73 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
3.8g cukrozatlan kakaópor9 kcal
-
18.9g tej11 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
1.5g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
257
kcal
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1113.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
507
kcal
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 58.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4453.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 1316 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1674 mg
-
Nátrium 1181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.1 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
2024
kcal
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 7.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A pudinghoz
-
1.5 dl tej
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
1 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1.5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Elkészítés
A pudinghoz
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- 12 papírkosárkát kiosztunk a sütőformába, vagy a formákat kivajazzuk, kilisztezzük.
- 1/2 cs Aranka vaníliás pudingport kikeverünk 1,5 dl hideg tejjel habosra, tehetünk hozzá pár csepp folyékony édesítőt.
- Kimérünk 15 dkg lisztet és összekeverjük alaposan 1 cs sütőporral, 3 dkg kakaóporral és 1 csipet sóval.
- Kimérünk 15 dkg kristálycukrot.
- Most keresünk egy csőrös mérőkancsót, literest, olyat, amelynek beosztások vannak az oldalán.
- A kancsóba mérünk 1,5 dl tejet, majd erre mérünk 0,5 dl olajat, beleütünk 1 tojást, majd rászórjuk a vaníliás cukrot.
- Kézimixerrel elkeverjük a kancsóban lévő anyagokat, majd ráhintjük a kristálycukrot, és azzal is felkavarjuk kb. 10 másodpercig.
- Végül a kancsóba szórjuk a lisztet, és mixerrel az egészet csomómentesre keverjük -kb. 30 másodperc.
- A tészta felével a kancsóból öntve kezdjük megtölteni a kosárkákat úgy, hogy csak félig legyenek.
- Két kiskanál segítségével a kakaós massza tetejére halmozunk 1,5 kiskanál pudingot.
- A puding tetejére öntjük a maradék kakaós masszát a kancsóból, használjunk segítségként kanalat az edény kikaparásához. Minden masszát fel kell használnunk.
- Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 72882
- Feltöltés dátuma: 2010. március 15.
Ajánló
Főzött pudinggal nem ajánlom kipróbálni, mert a sütés közben visszafolyósodik, és eláztatja a tésztát. A kancsós módszerrel nagyon gyorsan, és nem utolsó sorban kevés edényt piszkítva lehet dolgozni. A mérőkancsó műanyagból legyen, mert keverés közben az üvegkancsó összetörhet. Sütés után emeljük ki a sütőedényből a kosárkákkal együtt a még forró sütiket, hogy ki tudjanak hűlni, és ne áztassák el a papírkosárkákat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Nosalty
1495 recept
Nagyon gyors sütemény, kb. 1 óra alatt kész. Az édesítőszert azért ajánlom hozzá, mert kevésbé édesnek tartom az Aranka pudingport.